Ble kontaktet av overfallsmannen på nytt

15 år gammel jente kontaktet av samme mann som forsøkte å ta henne med i en bil. – Dette gjør det enda mer skremmende, sier FAU-leder.

Sotra

OVERFALT: Her i Arefjordvegen ble jenten forsøkt dradd inn i en bil i går. I dag tok overfallsmannen kontakt med jenten igjen.

Foto: Oddgeir Øystese

Den 15 år gamle jenten ble kontaktet av det som høyst trolig er samme mannen i samme område som hendelsen fant sted i går.

– I ettermiddag har vi fått melding om at gjerningsmannen tok kontakt med den fornærmede jenten igjen. Det har skjedd i samme område her på Straume, sier lensmann Helge Stave i Askøy, Sotra og Øygarden.

Det var i går formiddag at den 15 år gamle jenten ble overfalt av en mann i en hvit varebil. Mannen tok fysisk fatt i jenten og forsøkte å få henne med seg inn i bilen.

– Tok muntlig kontakt

I dag møtte jenten altså på mannen igjen, i samme område. Lensmannen forteller at hendelsen skjedde i 15.30-tiden et annet sted på Straume.

FAU-leder Jan Tommy Fosse

- SKREMMENDE: FAU-leder på Knappskog skole, Jan Tommy Fosse, sier hendelsen påvirker hele lokalsamfunnet.

Foto: Per Vidar Raunholm / NRK
Lensmann Helge Stave

ØNSKER TIPS: Lensmann Helge Stave sier politiet stadig ønsker flere tips.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

– Da jenten ble kontaktet i dag var det muntlig kontakt. Utover det vil jeg ikke gå ut med hva mer hun har fortalt, sier Stave til NRK i kveld.

I dag har det blitt gjennomført nye avhør med jenten og familien hennes. Politiet har også patruljert i området der overfallet skjedde.

Politiet har følgende beskrivelse av mannen: Han har mørkt hår, lys hud og har hatt på seg mørke pilotbriller. Bilen han kjører er en hvit varebil.

– Vi har en utfordring med at vi ønsker å gå raskt ut i media med den informasjonen vi har, slik at publikum tar kontakt hvis de har tips. Samtidig ønsker vi ikke at gjerningsmann skal vite alle detaljer om hva vi gjør, sier Stave.

Jenten er elev ved Danielsen skole på Sotra, og hun skal ha vært på vei til skolen da mannen slo til i går.

– Gjør det enda mer skremmende

FAU-leder Jan Tommy Fosse på Knappskog skole sier mange foreldre er opptatt og skremt av hendelsene.

- Det er klart at vi opplever dette som skremmende. Dette rokker ved den tryggheten som vi har i det lille lokalsamfunnet ellers. Mange er redde og lurer på hva som skjer,

Han er spesielt rystet over nyheten om at gjerningsmannen har tatt kontakt på ny.

– Det gjør dette bare enda mer skremmende for oss som har barn i skolen, sier Fosse.

Reporter Per Vidar Raunholm direkte fra Straume om de mange lokkemann-episodene i området.

SE VIDEO: Reporter Per Vidar Raunholm i direkterapport med lensmann Helge Stave og FAU-leder Jan Tommy Fosse på Knappskog.

Mange «lokkemann»-hendelser

Det har vært en rekke hendelser med forsøk på bortføring eller lokking i Bergensområdet den siste uken. Totalt har det vært fire ulike episoder, tre av dem i Fjell kommune og én på Askøy.

Ingen er pågrepet i noen av de fire sakene.

Sjekkes mot overfall i sommer

Politiet har sagt at de ikke utelukker en sammenheng mellom hendelsene på Tveit, Knappskog og Arefjordsvegen.

Saken på Ågotnes skiller seg imidlertid fra de andre, og politiet føler seg sikre på at det er snakk om ulike gjerningsmenn. Årsaken er at det er store forskjeller i beskrivelse av gjerningsmennenes hudfarge.

Overfallet mot 15-åringen sjekkes også mot et overfall i den populære turstien i Kandaskogen i Bergen 17. august. Da ble en 15 år gammel jente på joggetur slått ned

Politiet ønsker fortsatt tips om hendelsene i går, og også dem som ble meldt i forrige uke.

Politiet kan kontaktes på telefon 56 31 58 00 eller 02800.


Søk i valresultata

valg-dekorasjon