NRK Meny
Normal

Mann i 90-årene til sykehus: – Innbruddstyven forsøkte å tenne på huset

Mannen i 90-årene våknet av brannalarmen etter å ha hatt innbruddstyv på besøk. Få timer senere ble en mistenkt pågrepet på en ferge - i mannens bil.

Hus til 90-åring som vart forsøkt påtent i Fusa i Hordaland

Mannen i nittiårene som bor i dette huset i Fusa våknet av brannalarmen.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK

Pågripelsen skjedde ved 7.30-tiden på fergen mellom Hatvik og Fusa, melder politiet.

Våknet av brannalarmen

– Den mistenkte satt da i fornærmedes bil. Vi aksjonerte etter tips fra publikum, og da var det enkelt for oss å få folk på plass og stoppe ham på fergen, sier politioverbetjent Jarle Matre ved Fusa lensmannskontor til NRK.

Mannen i 90-årene våknet i natt da brannalarmen gikk hjemme i huset hans. Ifølge Matre har det vært innbrudd i huset og gjort forsøk på å stifte brann.

– Det har vært røykutvikling i huset, men mannen klarte selv å slukke, sier Matre.

– Ser svært alvorlig på saken

Den eldre mannen fikk tilsyn av helsepersonell på stedet og ble etterpå kjørt til Haukeland universitetssykehus, hvor han utredes for røykskader.

– Men det må ha vært en sterk og skremmende opplevelse. Dette er en sak vi ser veldig alvorlig på, sier politioverbetjenten.

Den mistenkte ble felt av at han stakk av med mannens sølvgrå Toyota Corolla. Politiet gikk tidlig ut med registreringsnummeret, og bilen ble kjent igjen på vei til fergen.

Den pågrepne er en mann i 40-årene, og han betegnes som en kjenning av politiet. Han er nå fraktet til arresten på politihuset i Bergen.