NRK Meny
Normal

Lund traff skadd Statoil-ansatt: – Han har opplevd noe ekstremt

Statoils konsernsjef besøkte skadd Statoil-ansatt på sykehus lørdag. – Han har vært gjennom en ekstrem opplevelse, sier Helge Lund etter møtet.

Helge Lund ankommer pårørendesenteret i Bergen lørdag 19. januar.

SE VIDEO: Her ankommer Helge Lunde pårørendesenteret i Bergen.

Rett etter at han på en pressekonferanse kunne fortelle at to nye nordmenn er i trygghet i Algerie, satte Statoils konsernsjef Helge Lund seg på flyet til Bergen.

Her skal han treffe familie og berørte til nordmennene i Algerie på pårørendesenteret.

Rett til sykehuset

Men først reiste han til Haukeland universitetssykehus, der han traff den skadde Statoil-ansatte som ble fløyet rett til sykehus fredag kveld.

– Nå har jeg vært på Haukeland og hatt en fin god og lang samtale med han som er kommet dit, sa Lund da han treff pressen på pårørendesenteret etterpå.

Den skadde var den femte nordmannen som kom i trygghet i Algerie.

– Det er en person som har vært gjennom en ekstrem situasjon og en ekstrem opplevelse. Derfor var veldig godt å se at han er veldig godt ivaretatt på sykehuset, sa Lund til et samlet pressekorps.

Lund ville ikke si mer før han gikk inn til de ventende familiene og berørte til Statoils ansatte i In Amenas. Etter besøket reiser han rett tilbake til Statoils hovedkontor i Stavanger.

LES OGSÅ: Disse norske er trygge

Lund i Bergen

TILBAKE I BERGEN: Helge Lund besøker den skadde Statoil-ansatte som kom til sykehus Bergen. Han snakket veldig kort med pressen utenfor pårørendesenteret.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Gledelig nyhet lørdag

På pressekonferansen lørdag morgen kom Lund med en gledelig nyhet: To nye nordmenn var i løpet av natt til lørdag og lørdag morgen kommet til rette i Algerie.

Det er andre gang Lund reiser til Bergen. Også torsdag kveld reiste han til pårørendesenteret for å vise sin støtte til familiene der.

Lørdag formiddag er situasjonen fortsatt uavklart for seks nordmenn.

Det er varslet at også statsminister Jens Stoltenberg kommer til Bergen senere i dag.