Lensmannen slår fast at brannen var påsatt

Lensmann Kjell Idar Vangberg i Nordhordland slår nå fast at brannen ved det kommende asylmottaket på Vågseidet i Lindås var påsatt.

Kjell Idar Vangberg

INGEN MISTENKTE: Lensmann Kjell Idar Vangberg sier etterforskningen fortsetter mandag

Foto: Alrik Velsvik / NRK

– Mannskaper fra kriminalteknisk avdeling som i dag har vært på brannstedet slår fast at det er to ulike arnesteder for brannen. I tillegg til brannen i kjøkkendelen var det også knust en rute og satt fyr på et rom i boligdelen. Dette branntilløpet slukket imidlertid av seg selv, sier Vangberg til NRK.

Mer etterforsking mandag

Så langt er ikke personer pågrepet i saken. Politiet har heller ikke så langt noen mistenkte. De skal imidlertid ifølge Dagbladet ha sikret seg spor fra den eller de som tente på hotellet.

– Foreløpig har vi ingen konkret mistanke mot personer eller miljøer, det har vi ikke.

Etterforskningen fortsetter mandag når det blir lyst. Da skal mannskaper fra kriminalteknisk avdeling på ny befaring på brannstedet.

Brann asylmottak Lindås

UTBRENT: Slik så det ut på brannstedet søndag.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Håper på åpning i januar

Det er selskapet Norsk Mottaksdrift som skal drive det nye mottaket på Vågseidet. daglig leder Per Erik Lykstad sier til BA at han fortsatt håper å kunne åpne innen utgangen av januar.

– Det er svært viktig at vi får ryddet branntomten så fort det lar seg gjøre. Vi kan ikke la mindreårige asylsøkere som har flyktet fra krig bli møtt med synet av et nedbrent bygg.

– Bygget som fortsatt står kan brukes som bolig for ungdommene som planlagt, men vi trenger nytt bygg til blant annet kontorer og fellesareal, sier Lykstad.

Per Lykstad

HÅPER PÅ ÅPNING I JANUAR: Per Erik Lykstad er daglig leder i Norsk Mottaksdrift.

Foto: Hibba Sarmadawy / NRK