Hoppet i paraglider med ku

Ekstremsportveko på Voss byr alltid på spektakulære begivenheter. François Ragolski sto kanskje for det meste ekstreme stuntet i årets utgave.

Fløy med ku på Ekstremsportveko.

SE VIDEO: François Ragolski fløy med en ku under paraglideren på Ekstremsportveko.

Fløy med ku

HARDT LANDING: Kua fikk hadde en fin flytur, men fikk en hard landing.

Foto: Tommy Sørby / NRK

Da den profesjonelle paraglider-piloten François Ragolski skulle ta av fra flat mark med paraglider valgte han å gjøre det på en litt spesiell måte. Trukket opp med line fra en båt valgte han nemlig gjøre det bundet til en ku.

– Ja, jeg skal fly med ei ku, sier François Ragolski til NRK.

Heldigvis for festivalens gode rykt kan man fremdeles kan si at "ingen dyr ble skadet" under årets festival.

"Bula-kuen" er nemlig laget av plast, og den har på tidligere festivaler fått hard medfart. Ett år ble halsen saget av for å kunne sprute litervis med rosa maling.

Og i år skulle kuen altså få en flytur.

Måtte ha perfekt takeoff

Med den såkalte "Bula-kua" bundet under paraglider-sekken var Ragolski klar for å fly. Men den ekstra vekten fra kua krevde en perfekt takeoff.

– Hva skal du gjøre dersom du får til den perfekte takeoff?

– Det har jeg ikke tenkt på ennå.

– Og hva er planen i for landingen?

Planen er å prøve å lande.

Planen ble fulgt til punkt, men kanskje ikke prikke. Det gikk greit å komme opp i luften, godt hjulpet av opptrekksbåten som lå klar på Vangsvatnet.

Ingen tilskuere ble dratt inn i snorene mellom båten og kuen, men under landingen fikk kuen hard medfart. Flere av benene brakk og dermed fikk kuen – tradisjonen tro – også det hardt under årets «Veko».

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.