NRK Meny
Normal

– Han kom hoppende og sang på en barnesang, og plutselig dro han til meg

Tre menn er skadet etter å ha blitt utsatt for vold ulike steder i Bergen i natt. Én ble slått bevisstløs, én ble sendt til sykehus, mens BT-journalist Jon Tufto ble angrepet på vei hjem fra jobb.

Jon Tufto

ANGREPET PÅ ÅPEN GATE: Jon Tufto ble slått ned på vei hjem fra jobb i natt. Nå ber han folk dele historien hans på Facebook, slik at voldsmannen blir tatt.

Foto: Privat

Politiet i Bergen har hatt en travel natt, med flere voldsepisoder. Den første inntraff like før midnatt, da en mann i 40-årene ble slått ned i Småstrandgaten.

– Han var på vei hjem fra jobb, og ble helt uprovosert slått ned av en mann som gikk forbi, sier politiets operasjonsleder Morten Kronen.

Mannen som ble slått ble fraktet til legevakten med et kutt ved øyet. Politiet har lett etter gjerningsmannen, så langt uten resultat.

– Det var helt ubegripelig

Offeret for volden i Småstrandgaten var BT-journalist Jon Tufto (40).

– Det gikk heldigvis bra. Jeg ble lappet sammen på legevakten, men er nokså «shaky» etter det som skjedde, sier Tufto til NRK fredag morgen.

Han beskriver episoden slik:

– Jeg var på vei hjem fra jobb, og gikk fra Torgallmenningen mot Torget. Da kom det en ung mann hoppende mot meg, mens han sang på en slags barnesang. Plutselig dro han til meg. Jeg har aldri sett ham før, så det var helt ubegripelig, forteller Tufto.

Kompisene hans ba mannen la være å slå. De virket så vettuge at de forhåpentligvis tipser politiet selv.

Jon Tufto

Facebook har han lagt ut et bilde av seg selv, og en oppfordring til voldsmannen om å melde seg.

– Jeg ble slått ned av en tulling på vei hjem fra jobb i natt. Gjør meg en tjeneste ved å like eller dele dette innlegget så det blir spredt mest mulig, skriver Tufto.

Han beskriver voldsmannen slik:

«Mannen som dro til meg helt uten grunn (jeg har aldri sett ham før, og jeg hadde ingen kontakt med ham før angrepet), er litt over 180 cm, rundt 20 år, ikledd hvit collegegenser og blå dongeribukse. Han har kort, mørkt hår. Etnisk norsk, formodentlig».

Tufto forteller at de to som gikk med mannen som angrep prøvde å stoppe ham fra å slå.

– De virket så vettuge at de forhåpentligvis tipser politiet selv, skriver Tufto på sin Facebook-side.

Til NRK forteller Tufto at de to kameratene dro voldsmannen bort etter angrepet.

– Jeg spurte «hvorfor i h... gjorde du det?». Han svarte ikke, og kameratene tok ham med seg mot Torgallmenningen.

Slått bevisstløs på Torget

Volden mot Tufto var ikke den eneste voldsepisoden i natt. Klokken 03.52 fikk politiet melding fra et vitne på Torget, som hadde sett en mann i 20-årene uprovosert bli slått ned.

Politiet pågrep en mann i 40-årene, som er satt i varetekt.

Den skadde skal ha vært bevisstløs en stund etter angrepet.

– Han ble kjørt til legevakten for behandling, sier Kronen.

Taxisjåfør til sykehus etter å ha blitt slått med stein

Ved 05.30-tiden pågrep politiet fire menn i en leilighet i Midttunvegen, siktet for å ha slått til en taxisjåfør.

De fire mennene tok taxien fra Bergen sentrum til Midtun. Da de kom frem, nektet de å betale for seg. I stedet skal de ha angrepet drosjesjåføren med en stein.

Å føle seg utrygg i sin egen by er verre enn å få et kutt.

Jon Tufto

– Han var svært oppbrakt da han meldte fra til oss. Da vi kom til stedet var han blodig i ansiktet, og ble fraktet til legevakten i ambulanse, sier Kronen.

Politiet rykket ut med hundepatrulje, og etter kort tid fant de veien til leiligheten ikke langt unna der drosjen sto. Der fant de fire menn, som alle ble tatt med av politiet.

Klokken 06.25 melder politiet på Twitter at drosjesjåføren er fraktet til Haukeland sykehus med brukket nese og mulig ribbeinsbrudd.

Politiets operasjonsleder karakteriserer alle tre voldstilfellene som alvorlige og uprovoserte.

– Det virker som samtlige er gjort helt uten mål og mening, sier Kronen.

– Det var veldig vanskelig å sove i natt

Jon Tufto er fornøyd med måten politiet håndterer saken på.

– Politiet kom ganske raskt. De fant ikke gjerningsmannen, men forsikret meg om at de lette over hele byen, og virket som de tok det veldig alvorlig. De snakket også om å hente inn overvåkningsbilder, sier Tufto.

Han sier de tre voldsepisodene i løpet av natten er skremmende, og påpeker at det gikk verre med drosjesjåføren som ble angrepet.

– Det går fint med meg, det blir bare en blåveis og et kutt som gror. Det er verre med nervøsiteten, og jeg merket at jeg kikket meg litt ekstra over skulderen da jeg gikk hjem fra legevakten. Det var veldig vanskelig å sove i natt, og å føle seg utrygg i sin egen by er verre enn å få et kutt, sier Tufto.

Laster kart, vennligst vent...

TRE VOLDSEPISODER I NATT: Politiet i Bergen har rykket ut til tre alvorlige voldsepisoder i løpet av natten.

Siste video

Slik ser det ut når 574 gensere med sitater fra Ibsens Peer Gynt går i tog.
Kirken ble plukket ned i 1841, i 1844 sto den på plass i Polen.