Normal

Fant eldre kvinne i fjellet etter leteaksjon i natt

Etter en vanskelig leteaksjon kom en 77 år gammel kvinne til rette ved Ulriksbanens nedre stasjon i Bergen litt før klokken 04.00 i natt.

Laster kart, vennligst vent...

GIKK SEG VILL HER: Politiet har tatt hånd om en 77 år gammel kvinne ved Ulriksbanens nedre stasjon. Hun ble funnet nedkjølt og forkommen i ulendt terreng i 04-tiden.

– Vi har hatt en lang og tøff leteaksjon. Vi fikk melding klokken 02.51 fra AMK-sentralen om at de var på telefon med 77 år gammel dame. Hun fortalte at hun muligens hadde fått slag, var ute i terrenget nær Ulriken og visste ikke hvor hun var, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NRK.

Kvinnen bor privat i Fløen-området i Bergen. Pårørende fortalte at hun hadde vært ute siden klokken 17.00 onsdag.

Morten Kronen

LEDET AKSJONEN: Operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Vi sendte ut flere patruljer fra politiet, deriblant hundepatruljen. Kvinnen opplyste på telefon at hun hadde sett blålys ved området nedre stasjon på Ulriksbanen. Hun klarte ikke å beskrive hvor hun var, annet enn at hun muligens befant seg på en sti med mye skog. Det skulle være en elv og litt snø der, og totalt mørkt, forteller Kronen.

Nedkjølt og svimmel

Politiet fikk rekvirert luftambulanse fordi terrenget er veldig ulendt og bratt med kraftig vegetasjon. Personell ble sendt opp fra flere kanter, både brannvesenets redningsgruppe og et titalls politifolk.

Klatregruppen hadde med seg termisk, altså varmesøkende, kamera.

Kvinnen klarte ikke å lokalisere lyd fra letemannskapene og var tidvis uklar på telefonen.

– Vi ønsket å finne henne så fort som mulig. Hun ble lokalisert klokken 03.50. Litt over klokken 04.00 fikk vi på henne varmt tøy. Hun var nedkjølt, svimmel og ør, sier Kronen til NRK.

Laster Twitter-innhold

Ble fløyet til sykehus

Klatregruppen forberedte seg på å frakte kvinnen ned fordi man først fikk opplyst at det ikke gikk an å lande med helikopter.

– På mirakuløst vis fikk likevel luftambulansen landet og fraktet kvinnen til Haukeland sykehus. Klokken 05.04 avsluttet vi aksjonen, sier operasjonslederen.

– Hvorfor var hun ute og gikk på denne tiden av døgnet?

– Vi vet ikke hvorfor. Hun var nok svekket på bakgrunn av allmenn helsetilstand og var ikke kledd for dette terrenget. Det var så bratt og ulendt at det nærmest er mirakuløst at hun hadde klart å ta seg frem dit, sier Morten Kronen.

Laster Twitter-innhold