- Får håpe du brenner i helvete

Bussjåfør uttrykte klart sin forakt for 36-åringen som er tiltalt for drapet på Trond Kristian Johannessen 25. juni i fjor.

Trond Kristian Johannessen

DREPT: Trond Kristian Johannessen ble stukket i halsen og segnet om foran en buss på denne bussholdeplassen ved Puddefjordsbroen.

Foto: NRK/politiet

I desember 2009 ble den 67 år gamle bussjåføren forsøkt ranet på bussholdeplassen på Gyldenpris ved Løvstakktunnelen, bare et steinkast fra der hvor Johannessen segnet blodig om et halvt år senere.

Påtalemyndigheten har gjennom DNA-treff knyttet den drapstiltalte til ransforsøket, som ble avverget da bussjåføren satte seg til motverge og til slutt sparket de to ranerne av bussen .

- Får håpe du brenner godt i helvete når du kommer deg der, sa 67-åringen til den tiltalte da han avsluttet sitt vitnemål i Bergen tingrett tirsdag, skriver Bergensavisen.

Bussjåføren fortalte at han handlet på sin naturlige måte da han satte seg til motverge mot de to ranerne, som viste frem kniv da de kom inn og prøvde å true til seg pengene.

36-åringen er i tillegg til ransforsøket tiltalt for forsettlig drap på Johannessen. Han erkjenner å ha påført offeret skadene, men nekter for at han hadde til hensikt å drepe. Da rettssaken startet mandag, beklaget han drapet overfor de pårørende.