NRK Meny
Normal

Wenche klar for Hamardomen

Hele Norges diva, Wenche Foss, gleder seg veldig til å opptre i Hamardomen under åpningen av Kirsten Flagstad Festival onsdag kveld.

Wenche Foss
Foto: Erlend Aas / Scanpix

 

Sammen med Toralv Maurstad skal hun framføre Peer Gynt.

- Jeg er overveldet. Dette bygget er praktfullt, sier Wenche Foss etter å ha sett Hamardomen på nært hold for første gang etter at den sto ferdig.

Hun sitrer av glede for kveldens åpningsforestilling, der også operastjernen Elisabeth Norberg-Schulz og Collegium Vocale deltar.

- Norberg-Schulz er en internasjonal stjerne som jeg ikke har møtt før. Jeg gleder meg, og er beæret. Dette blir en stor opplevelse for meg, sier Wenche Foss.

Kjente Kirsten Flagstad

For henne blir det helt spesielt å være med på den aller første Flagstad-festivalen.

- Jeg kjente faktisk Kirsten Flagstad. På skolen gikk jeg i klasse med hennes stedatter, og spiste flere ganger middag hjemme hos dem, forteller Wenche Foss.

Wenche Foss og Toralf Maurstad
Foto: Erik Johansen / Scanpix

- Vi var også i teatret og opplevde henne. Da var vi både kry og stolte, og passet på å få fram at vi kjente henne.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Slettåsflokken får leve

  Stortinget sluttet seg ikke til Senterpartiets forslag om å skyte ulvene i Slettås-flokken. I voteringen i dag ble det klart at bare elleve representanter stemte for forslaget, mens 91 stemte mot, melder NTB.

  Slettås-flokken på Osensjøen
  Foto: Arne Nævra/Torgeir B. Lande / NRK
 • Mye støv i Lillehammer i morgen

  Torsdag 14. desember ventes det perioder med høy luftforurensing av svevestøv i Lillehammer, skriver GD. Barn med luftveislidelser og voksne med alvorlige hjerte-, kar- eller luftveislidelser bør redusere utendørsaktiviteteten.

  Tett med støv over Lillehammer
  Foto: Stein Skinstad / NRK
 • Vi googler Adam Douglas

  Nordmenn er veldig interesserte i Adam Douglas. Stjernekampvinneren, som er bosatt på Harestua, er nummer to på lista over hvem normenn har googla mest i 2017 - kun slått av den britiske sangeren Ed Sheeran. Dette kommer fram i en oversikt fra Google.

  Adam Douglas