NRK Meny
Normal

Von likte seg på Innlandsscenen

Det ble folkrock da Von entret Innlandsscenen onsdag ettermiddag. Bandet fra «innast i Gudbrandsdalen» byr på musikk på utprega heidalsdialekt.

Von på Innlandsscenen

Von spilte på Innlandsscenen onsdag ettermiddag.

Von

På konsert med Von.

Foto: Erik Berg-Johansen

Høsten 2013 slapp Von sitt tredje album. Det fikk navnet «Ein Fot Innafor». Plata har fått gode anmeldelser. På Innlandsscenen spilte bandet én låt fra hvert av sine tre album.

Skriver på dialekt

Vonspiller på heidalsdialekt, fordi de mener det er viktig å spille på dialekt, som er en del av deres identitet.

– Det er viktig å holde på identiteten, og det er bedre å skrive på morsmål. Det er enklere å skrive på et språk man behersker bedre enn engelsk. Og så finnes det flere ord å velge imellom. Blant annet finnes det sikkert 100 forskjellige måter å si at man er sint på på heidalsdialekt, sier gitarist Ole Jonny Bekkemellem.

Vokalist Geir Sletten legger til:

– Vi skriver musikk som vi liker, og da blir det Von.

Vegskille

Den siste plata omtaler bandet selv som et vegskille for dem. Bassisten deres, Erik Holen, døde i fjor sommer, så han fikk aldri høre det ferdige resultatet.

«Platå vil stå som eit solidt musikalsk ettermæleetter ein god venn og kollega», skriver bandet på sin nettside.

Dagens konsert på Innlandsscenen er den første av flere konserter de skal spille rundt om i Innlandet i sommer og høst.

Von

Vokalist Geir Sletten under konserten som gikk direkte på NRKs nett-tv.

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 3000 på ulvedemonstrasjon

  Cirka 3000 personer møtte fram foran Stortinget for å vise sin støtte for ulven og motstand mot regjeringens ulvepolitikk.Tore Hauge fra Rena var blant dem som fikk mest oppmerksomhet. – Både jeg og kona har fått føle på hvordan det er å fronte ulven.

 • Sterk start av Quarcoo

  Sprinter Jonathan Quarcoo fra Elverum fikk en flott start på sesongen, da han i dag vant stevnet Bassen sprint i ettermiddag. Vinnertiden på 60-meteren ble 6.77, ett hundredels sekund bak personlig rekord.

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her