NRK Meny
Normal

Vind felte stålelg

Kraftig vind felte en av stålelgene på rådhustaket på Tynset.

Værelg Tynset
Foto: Tynset kommune

Stålelg blåste ned

Fundamentet til værelgen er værskadd.

Foto: Bjørn Fredheim

Kunstelgene som ble heist på taket i juni, ble fira til bakken i dag.

Værelgene skal endelig avdukes

Elg i vinden på toppen av brunosten

Kommunen tar ikke sjanser på å beholde stålelgene på taket av Tynset rådhus, etter den kraftige vinden natt til tirsdag. Elgen, som blåste ned, falt ned fra fundamentet og ned på taket, og heldigvis ikke ned på bakken.

– Det er oppdaget et tretthetsbrudd i stanga som holder stålelgene. Det er årsaken til at den ene elgen falt ned på taket i natt, sier teknisk sjef i Tynset kommune, Per Jon Valle til Arbeidets Rett.

Skulle sikres

Kommunen kjente til at elgene trolig ikke var sikret godt nok på taket. Rådgivende ingeniør Bjørn Fredheim i selskapet Solvang og Fredheim AS var leid inn for å dokumentere at elgene var festet sikkert nok.

– Det klarte vi ikke å dokumentere med våre beregninger, og det var derfor planlagt et møte med kommunen i dag for å diskutere hva vi skulle gjøre. Det er jo litt merkelig at elgen falt akkurat i natt, sier Fredheim.

På taket igjen

Nå har han og kollegene fått i oppdrag å finne en ny og sikker festeanordning.

– Det er jo litt utfordrende fordi elgene skal bevege seg med vinden, men det er en forutsetning at det blir sikkert, og det skal vi få til, sier Fredheim.

For selv om elgene nå er på bakken, sier Valle at de skal på plass på taket igjen. Når det blir, er foreløpig usikkert.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ung mann kjørte uten førerkort

    Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

  • Øyertunellen stengt

    E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.

  • Kjørte i tunnelvegg

    En mann i 50-åra kjørte lørdag kveld inn i en tunnelvegg langs riksvei 25 på Strynefjellet. Mannen blir nå anmeldt etter at politiet oppdaget at han kjørte med promille. Føreren kom uskadd fra hendelsen, skriver politiet i Innlandet på Twitter.