NRK Meny
Normal

Vil forhindre unge gjeldsslaver

Alle 10. klassingene på Hadeland skal få veiledning om personlig økonomi.

Regninger

Ungdommene på Hadeland skal lære seg å holde regningene unna.

Foto: Magne Hansen / NRK

Alle 10.klassinger på Hadeland skal i løpet av vinteren få veiledning innen personlig økonomi.

Unge sliter

Det er gjeldsrådgiverne i NAV Hadeland som står bak prosjektet for å hindre en utvikling med mange unge med betalingsproblemer, sier leder Eli Grefsrud.

På landsbasis har 7000 unge mellom 18 og 20 år 85 millioner kroner i inkassogjeld.

- Vi ser at mange unge sliter med økonomien. Vi tror at når vi går inn i skolen, så kan vi kanskje forebygge. Det er det vi håper, sier Grefsrud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS