NRK Meny
Normal

Vil forhindre unge gjeldsslaver

Alle 10. klassingene på Hadeland skal få veiledning om personlig økonomi.

Regninger

Ungdommene på Hadeland skal lære seg å holde regningene unna.

Foto: Magne Hansen / NRK

Alle 10.klassinger på Hadeland skal i løpet av vinteren få veiledning innen personlig økonomi.

Unge sliter

Det er gjeldsrådgiverne i NAV Hadeland som står bak prosjektet for å hindre en utvikling med mange unge med betalingsproblemer, sier leder Eli Grefsrud.

På landsbasis har 7000 unge mellom 18 og 20 år 85 millioner kroner i inkassogjeld.

- Vi ser at mange unge sliter med økonomien. Vi tror at når vi går inn i skolen, så kan vi kanskje forebygge. Det er det vi håper, sier Grefsrud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.

 • Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

  Næringsbanken åpnet
  Foto: ARNE TROLLDALEN / NRK
 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.