NRK Meny
Normal

Vil forhindre unge gjeldsslaver

Alle 10. klassingene på Hadeland skal få veiledning om personlig økonomi.

Regninger

Ungdommene på Hadeland skal lære seg å holde regningene unna.

Foto: Magne Hansen / NRK

Alle 10.klassinger på Hadeland skal i løpet av vinteren få veiledning innen personlig økonomi.

Unge sliter

Det er gjeldsrådgiverne i NAV Hadeland som står bak prosjektet for å hindre en utvikling med mange unge med betalingsproblemer, sier leder Eli Grefsrud.

På landsbasis har 7000 unge mellom 18 og 20 år 85 millioner kroner i inkassogjeld.

- Vi ser at mange unge sliter med økonomien. Vi tror at når vi går inn i skolen, så kan vi kanskje forebygge. Det er det vi håper, sier Grefsrud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.