NRK Meny
Normal

Vil fjerne campingplass

Vikodden camping må bort, krever beboerne i nye leiligheter på Gjøvik.

Trofaste campingfolk fortviler.

Vikodden camping må vike
Foto: Arne Sørenes / NRK

 

Eierne av leilighetene i Mjøstunet plages av bråk fra campingplassen. De vil jevne plassen med jorda.

Campingfolket raser. Flere av dem har holdt til på plassen i flere tiår.

 

Hytter revet

5 campinghytter er revet for å gi leilihetene ved Mjøstunet bedre utsikt. Det er ikke nok, mener beboerne.

 

Eva Scheflo, beboer Mjøstunet
Foto: Arne Sørenes / NRK

- det ser lurvete ut der, mener Eva Scheflo som har kjøpt seg leilighet i Mjøstunet. Hun tror ikke campingplassledelsen kan ha brukt særlig mye penger på å holde plassen i orden. Nå krever hun og de andre beboerne at campingplassen fjernes. Hun sier området bør bli friareal til glede for Gjøvikensere flest, med lett tilgang til badestranda.

Mjøstunet, Vikodden på Gjøvik
Foto: Arne Sørenes / NRK

 

Het potet

For Gjøvik kommune er denne saka i ferd med å bli en het potet. Ordfører Kåre Haugen i Gjøvik sier Vikodden Camping har lang tradisjon. Han forstår godt at campingfolket syns det er leit at plassen kan bli lagt ned.

Det er Gjøvik kommune som eier grunnen campingplassen ligger på. Men kommunen leier ut grunnen til et eiendomsselskap i Oslo, som i sin tur igjen leier ut til Svein Johnny Engen. Samtidig er det dette selskapet som også eier leilighetsprosjektet ved siden av, og som nå vil avvikle campingplassen som har vært et yndet feriested i mangfoldige tiår.

- Trist, mener Engen som forteller om alle hyttene han har måttet fjerne for at naboene i leilighetene skal få finere utsikt.

 

Mens hyttene fjernes blir stadig nye leilighetskomplekser bygd langs veien ned mot Vikodden Camping. Kontrasten er stor mellom de nye millionleilighetene på den ene siden og de enkle hyttene som ennå står igjen på den andre.

Tar hjertet mitt

-Vikodden Camping er livet mitt, forteller Liv Bakke. Her bor hun hver sommer og det har hun gjort i flere tiår. For henne finnes ingen alternativer sier hun. Nå håper hun å slippe å fire flagget på halv stang.

 

Vikodden camping
Foto: Arne Sørenes / NRK

På vei ut porten roper en som bor på campingen: - Får de parken sin, så kan vi jo håpe på et skikkelig russetreff så de i leilighetene får se hva bråk er for noe.