NRK Meny
Normal

Vet ikke om de får dagpenger

De ansatte hos Nordan på Braskereidfoss går en usikker fremtid i møte. 27. januar blir de permittert og enda vet de ikke om de får dagpenger fra NAV.

De 75 ansatte ved Nordan i Åsnes som blir permittert fra 27. januar, går ei usikker framtid i møte. Innskjerpede NAV-regler betyr at de kan bli stående uten dagpenger.

Reporter Kurt Sivertsen. Foto/redigering: Frode Meskau.

NAV har skjerpet inn regelverket. Årvisse sesongsvingninger er ikke lenger god nok grunn til å gi permitterte arbeidstakere dagpenger.

Dermed må bedriftene være enda nøyere med å begrunne permitteringene. Nordan begrunner sine permitteringer nå med ordrenedgang i et sviktende marked.

Fra 27. januar blir alle de anstte hos Nordan permittert. De har allerede hatt møter med NAV, men da fikk de altså ikke svar på om de får dagpenger.

Se TV-reportasjen øverst i saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tredjeplass for Flugstad Østberg

    Det ble en tredjeplass på Ingvild Flugstad Østberg under dagens verdenscuprenn i langrenn i Falun, 10 kilometer klassisk. Krista Pärmakoski vant foran Marit Bjørgen.

  • Kowalczyk vant kvinneklassen

    Polske Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerrennet. På de neste plassene fulgte Katerina Smutna og Astrid Øyre Slind.

  • Vant Birken

    Andreas Nygaard vant Birkebeinerrennet, etter å ha spurtslått Tord Asle Gjerdalen. Petter Northug, som fikk mye oppmerksomhet i forkant, var sjanseløs og endte mange minutter bak vinneren.