NRK Meny
Normal

Vet ikke om de får dagpenger

De ansatte hos Nordan på Braskereidfoss går en usikker fremtid i møte. 27. januar blir de permittert og enda vet de ikke om de får dagpenger fra NAV.

De 75 ansatte ved Nordan i Åsnes som blir permittert fra 27. januar, går ei usikker framtid i møte. Innskjerpede NAV-regler betyr at de kan bli stående uten dagpenger.

Reporter Kurt Sivertsen. Foto/redigering: Frode Meskau.

NAV har skjerpet inn regelverket. Årvisse sesongsvingninger er ikke lenger god nok grunn til å gi permitterte arbeidstakere dagpenger.

Dermed må bedriftene være enda nøyere med å begrunne permitteringene. Nordan begrunner sine permitteringer nå med ordrenedgang i et sviktende marked.

Fra 27. januar blir alle de anstte hos Nordan permittert. De har allerede hatt møter med NAV, men da fikk de altså ikke svar på om de får dagpenger.

Se TV-reportasjen øverst i saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i DAB-radio

  Det ble mindre brann- og røykskader etter en brann i en bolig Harestua i Lunner lørdag kveld. Ifølge politiet startet brannen i en DAB-radio.

 • Storhamar vant etter spennende kamp

  Eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar endte 2–3 etter en spennende kamp. Det var lenge 2–2 før gjestene Storhamar fikk inn ett mål i et av de siste minuttene av kampen. 10.031 så kampen.

 • Spennende i Håkons Hall

  Det er 2–2 i eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall etter rundt halvspilt kamp. Stemningen er spent og høylytt blant de 10.000 publikummerne.

  Eliteseriekamp mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall
  Foto: Karianne Stordal / NRK