NRK Meny
Normal

Vet ikke om de får dagpenger

De ansatte hos Nordan på Braskereidfoss går en usikker fremtid i møte. 27. januar blir de permittert og enda vet de ikke om de får dagpenger fra NAV.

De 75 ansatte ved Nordan i Åsnes som blir permittert fra 27. januar, går ei usikker framtid i møte. Innskjerpede NAV-regler betyr at de kan bli stående uten dagpenger.

Reporter Kurt Sivertsen. Foto/redigering: Frode Meskau.

NAV har skjerpet inn regelverket. Årvisse sesongsvingninger er ikke lenger god nok grunn til å gi permitterte arbeidstakere dagpenger.

Dermed må bedriftene være enda nøyere med å begrunne permitteringene. Nordan begrunner sine permitteringer nå med ordrenedgang i et sviktende marked.

Fra 27. januar blir alle de anstte hos Nordan permittert. De har allerede hatt møter med NAV, men da fikk de altså ikke svar på om de får dagpenger.

Se TV-reportasjen øverst i saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lastebil av veien

    En lastebil har kjørt av vegen på Riksvei 15 cirka 2 kilometer nord for Lalm. Trafikken kan passere forbi stedet.

  • Kongsvinger tapte

    Kongsvinger ishockey tapte 1-4 hjemme mot Sparta i kveld. Hjemmelaget tok ledelsen, men gjestene fra Sarpsborg ble for sterke utover kampen.

  • Beruset mann bortvist

    En beruset mann ble lørdag ettermiddag bortvist fra Lekeland i Hunndalen. Det melder politiet i Innlandet. Det var de ansatte som reagerte på mannen, og politiet ble varslet.