NRK Meny
Normal

Vanskelige kjøreforhold

Snøen som har lavet ned søndag og mandag skapte vanskelige kjøreforhold i morgentimene mandag.

Snøføyke
Foto: Torvild Sveen / NRK

Mye løssnø og snøføyke skaper utfordringer for bilistene.

Børge Hedemann Larssen i Statens Vegvesen sier brøytemannskap har vært på vegene i hele natt for å sikre framkommelige veger.

- Det er imidlertid mye løs snø og derfor blir det mye snøføyke, sier Hedemann Larssen.

Han oppfordrer bilistene til å ta det med ro og ikke prøve seg på forbikjøringer i løssnøen.

I løpet av morgenkvisten var det flere bilister som ringte inn til NRK Hedmark og Oppland. De kunne fortelle om svært varierende forhold.

En ringte inn for å takke brøytemannskapene for gode veger å kjøre på, mens en annen fortalte at han ikke hadde møtt en eneste brøytebil på tur gjennom Gudbrandsdalen.

Vinterføre
Foto: Torvild Sveen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Motorhavari skaper problemer

  Det er store trafikkale problemer på rv 3 ved Myklegard i Løten i retning Elverum etter at et vogntog har fått motorhavari. Politiet dirigerer trafikken på stedet.

 • 7 år for seksuelle overgrep

  En 38-åring fra Vestoppland er dømt til fengsel i 7 år for seksuelle overgrep mot filippinske jenter over internett. Han ble avslørt av FBI. Han betalte for å se overgrep live på nett. Det dreier seg om overgrep mot åtte jenter i alderen 7 til 8 år.

 • Ny regiondirektør i NHO

  Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, blir ny regiondirektør i NHO Innlandet etter Åge Skinstad. Kristiansen orienterte de ansatte i avisa om sin beslutning i morges. Kristiansen begynner i jobben mot våren.

  Jon Kristiansen blir ny regiondiretør i NHO Innlandet
  Foto: GD-foto