Det er Asker-gründeren Anne Charlotte Bjerke som nå planlegger å legge produksjonen av en helt ny og ekslusiv is-type til kommunen.
Ingen slankemat
Mye fløte og lite luft er den hemmelige oppskriften som skal gi den nye isen et fortrinn. Bjerke regner ikke med å konkurrere med de store iskrem-merkene. Hun ser sitt produkt som en dyr og eksklusiv nisjevare.
Bjerke forklarer at hun velger å lage is i Vågå på grunn av gode råvarer og solid arbeidskraft.
Betyr mye lokalt
-Dette er helt i tråd med det vi ønsker av næringsetablering i vår kommune, sier ordfører Rune Øygard. Han ser svært positivt på planene og mener dette vil bety mye lokalt. På sikt kan 10 - 15 personer få arbeid ved den planlagte iskrem-fabrikken.
Det vil koste mellom seks og ni millioner kroner i rene investeringer å komme gang med is-produksjonen. Verken Bjerke eller Øygard vil si noe om hvor mye av dette som allerede er i orden.