NRK Meny
Normal

Utlover dusør på 50 000 kroner etter malerityveri

Forsikringsselskapet utlover en dusør på 50 000 kroner etter tyveriet av sju malerier fra en privatperson på Hedmarken. Politiet etterlyser også en hvit varebil, som er observert i området.

kunsttyveri

Sju unike malerier ble stjålet fra et privathus langs Ådalsbrukvegen torsdag.

Foto: Frode Meskau / NRK

Det var torsdag i forrige uke at det ble stjålet unike malerier for over to millioner kroner fra et hus langs Ådalsbrukvegen, mellom Løten og Ådalsbruk. Tyveriet foregikk midt på lyse dagen.

Malerieier også mistenkelig bil

Politioverbetjent Steen Morten Johansen sier det er eieren av maleriene som har observert den hvite varebilen, som nå etterlyses.

Steen Morten Johansen

Politioverbetjent Steen Morten Johansen.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Det er fornærmede sjøl som har sett bilen, og syntes den stod litt merkelig plassert. Bilen sto greit, og strategisk plassert i forhold til åstedet.

Bilen er en hvit varevogn, trolig en Toyota Hiace.

– Den er observert i nærheten av åstedet. Ved en trafostasjon langs Ådalsbrukvegen, altså mellom Løten og Ådalsbruk. Bilen ble sett ved 11.15 på torsdag, sier Johansen.

Politiet er interessert i tips fra folk som har sett den aktuelle bilen i området langs Ådalsbrukvegen på torsdag, i tidsrommet 11.00 til 12.30.

Utlover dusør

Politiet har i dag hatt kontakt med forsikringsselskapet som ønsker å gå ut med en dusør.

– Vi har hatt en runde med forsikringsselskapet i dag. Det er klart at de ønsker å gå ut med en dusør. Enten til de som finner bildene eller til tips som oppklarer saken. Summen er satt til 50 000 kroner, sier Johansen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.

 • Hyttebrann i Trysil

  Politi og brannvesen har rykket ut til en ulmebrann i ei hytte i Ljørdalen i Trysil. En nabo skal ha hørt brannvarsleren og sett sot og røyk på innsiden. I følge politiet er det ikke folk tilstede i hytta.