Ungdommer på rømmen krasjet med lastebil

Tre ungdommer i alderen 13 til 16 år stjal en bil og rømte fra en barnevernsinstitusjon i Trøndelag. Etter 25 mil krasjet de med en semitrailer.

Bil brukt under flukt

FLUKTBILEN: Det var denne bilen de tre ungdommene rømte i. Ferden endte på Dovre.

Foto: PRIVAT

Det var sjåføren av semitraileren som ringte politiet onsdag formiddag. Han hadde blitt påkjørt av en bil med tre ungdommer på E6 ved Dovreskogen.

Stakk av i rutebuss

– Da de skulle skrive skademelding stakk ungdommene av i en rutebuss som tilfeldigvis kom forbi, forteller Tor-Jørgen Bøe, innsatsleder ved Lesja og Dovre lensmannskontor.

Politiet fikk stoppet bussen og tok hånd om de tre ungdommene. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at de hadde rømt fra en barnevernsinstitusjon i Trøndelag.

– Ungdommene hadde stjålet en bil i nærheten av institusjonen, sier Bøe.

Tor-Jørgen Bøe

TOK BUSSEN: Ungdommene stakk av med rutebussen som om forbi, forteller Tor-Jørgen Bøe, innsatsleder ved Lesja og Dovre lensmannskontor.

Foto: Even Lusæter / NRK

Bøe sier at pågripelsen bar preg av at de tre er svært unge. Politiet kjørte ungdommene tilbake til barnevernsinstitusjonen.

Kjørte 25 mil i stjålet bil

Ungdommene kjørte 25 mil før ulykken skjedde. Ingen ble skadd, men bilen var ikke kjørbar etter sammenstøtet.

– 16 år og to år til du kan ta førerkort, det er vel ikke sikkert at du da har de ferdighetene som skal til. Så dette høres ikke bra ut, sier Bøe.

Lederen ved den aktuelle institusjonen ønsker ikke å uttale seg til NRK.