NRK Meny
Normal

Ulvemotstander fikk drapstrussel

Karl Håkon Gulbrandsen fra Molde skal ha mottatt en drapstrussel etter å ha vært i Sør-Østerdal tingrett for å støtte de tiltalte i ulverettssaken.

Karl Håkon Gulbrandsen

DRAPSTRUET: Karl Håkon Gulbrandsen utenfor tinghuset i Elverum denne uka.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Denne uka startet rettssaken der seks jegere står tiltalt for ulovlig ulvejakt. Karl Håkon Gulbrandsen tok bilturen helt fra Molde til Elverum for å vise sin støtte til de tiltalte. Besøket fikk stor oppmerksomhet i media. På bilen hadde han nemlig klistremerker med påskriften «Ekte mannfolk skyter ulv». Det ble oppslag både i VG, NRK og NTB.

Noen dager senere får han beskjed om at noen har lagt ut en drapstrussel mot ham på Facebook.

– Jeg ble skjelven og sjokkert da jeg fikk se hva som var skrevet, forteller han.

Karl Håkon Gulbrandsen støtter de som er tiltalt for ulovlig ulvejakt.

Se intervjuet med Karl Håkon Gulbrandsen utenfor tinghuset i Elverum tidligere denne uka.

Slik var meldingen som en privatperson har lagt ut på sin hjemmeside:

Karl Håkon, prøv å kjør den bilen i Stavanger, ta det som ein utfordring sida du e så "mann". Så ska me ekta mannfolk visa deg kem som bli skutt. Helt ærligt, at du enno leve e ein mirakel... du må virkeligt bo på ein avsides-liggende innavlsplass. Håper virkeleg at eg møte deg ein dag.

Fra Facebook
Drapstrussel mot ulvemotstander
Foto: Skjermdump fra Facebook

Gulbrandsen har fått mange reaksjoner etter intervjuene. Både på SMS, telefonsvarer og i diverse kommentarfelt har han fått motstand og kritikk, men sier han opplever disse som useriøse.

– Slike meldinger tar jeg meg ikke bryet med å konsentrere meg om, men når det kommer noe som jeg opplever som en drapstrussel er det svært lite behagelig. Jeg blir redd, sier han.

Vil ha fokus på rovdyrpolitikken

Karl Håkon Gulbrandsen sier han ønsker å sette søkelys på det han mener en feilslått rovdyrpolitikk, men understreker at han ikke er for ulovlig ulvejakt.

Gulbrandsen er sterkt kritisk til beskyttelsen som store rovdyr er gitt av myndighetene. Dette mener han går på bekostning av uskyldige beitedyrs liv og muligheten bønder har for å drive et økonomisk forsvarlig dyrehold.

– Jeg aksepterer at folk ikke er enig med meg, men jeg synes det er synd at man går til personangrep i stedet for å gå til argumentasjon på sak, sier han.

Han kommer til å anmelde drapstrussel til politiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND