Totning lager Broadway-musikk

Tor Ingar Jakobsen fra Toten lager musikk til en Broadway-musikal. – Jeg måtte klype meg selv i armen mange ganger da det var en realitet at jeg hadde fått jobben, forteller Jakobsen.

Tor Ingar Jakobsen

Totningen Tor Ingar Jakobsen måtte klype seg i armen da han fikk vite at han skulle skrive musikk til en musical på Broadway i New York.

Foto: Charles Sykes, Ap / privat

Gaten Broadway i New York er hjemstedet til mange store musikaler og er kjent som sentrum for USAs teaterindustri.

Så hvordan havner en totning som komponist her? Det hele startet med at komponisten for musikalen som Tor Ingar Jakobsen nå jobber for sluttet. Dermed ble det søkt etter en ny komponist.

– Annonsen ble gjengitt i et nettforum som jeg er medlem av, så for moro skyld sendte jeg inn en søknad med noen eksempler på hva jeg har komponert før. Jeg ble plukket ut til neste runde, og så var jeg så heldig å få jobben.

Komedie

Musikalen som Jakobsen skriver musikken til heter «Under her hat». Den handler om ei jente fra Manhattan. Hennes familie har et stort forretningsimperium der. Hun møter en gutt som er fra Kina, og hans familie driver et stort forretningsimperium i Kina.

Så oppstår det søt musikk mellom jenta og gutten. Noe som ikke familiene deres ikke liker, siden det langt ifra er søt musikk mellom de to forretningsimperiene.

– Det er bakteppe, men det er i hovedsakelig en komedie med et litt alvorlig bakteppe, sier Jakobsen som kan røpe at han finner inspirasjon til musikken over alt. Blant annet på Lena.

– Måtte klype meg i armen

På Broadway finner man musikaler som Chicago, The Lion King, Annie, The Phantom of The Opera og Mamma Mia. Jakobsen synes nesten det er helt utrolig at han fikk jobben.

– Jeg måtte klype meg selv i armen mange ganger da det var en realitet at jeg hadde fått jobben.

Han har allerede vært i New York for å øve, samt at han har daglige e-postutvekslinger og ukentlige Skype-samtaler med de andre aktørene i musikalen.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra dem som har hyret meg, og det er veldig morsomt. Jeg har skrevet 3/4 av musikken, men det er hele tiden endringer som må gjøres.