NRK Meny
Normal

Stort beslag hos barnehageansatt

Politiet har beslaglagt mobiltelefon, flere PC-er og kameraer hos en barnehageansatt fra Hedmarken som er siktet for å være i besittelse av overgrepsbilder av barn.

Politiet brukte helga til å få en grov oversikt over det beslaglagte materialet.

– Vi har ikke funnet ulvolige bilder eller filmer som mannen har tatt selv. Slik det ser ut nå, har mannen bare lastet ned ting fra internett.

Det sier politiadvokat Liv Hilde Nytrøen ved Hedmark politidistrikt. Men beslaget er omfattende og politiet skal nå gå nøyere gjennom det.

Fengslet og suspendert

Mannen, som er ansatt i en barnehage på Hedmarken, ble anmeldt forrige onsdag og pågrepet på jobb i barnehagen samme dag.

Deretter ble kommunen som arbeidsgiver, de øvrige ansatte i barnehagen og foreldre til barn i barnehagen informert om saken.

Mannen er siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn. Han er varetektsfengslet i to uker og er suspendert fra jobben.

Les saken her:

Nye avhør

Ifølge Nytrøen har mannen jobbet i barnehagen en god stund, men hun vil ikke kommentere hva slags stilling han har hatt, eller bakgrunnen for anmeldelsen.

– Vi skal nå gå nøyere gjennom det omfattende beslaget, og foreta nye avhør.

Mannen er ukjent for politiet fra før og er ikke tidligere straffedømt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.