NRK Meny
Normal

Stort beslag hos barnehageansatt

Politiet har beslaglagt mobiltelefon, flere PC-er og kameraer hos en barnehageansatt fra Hedmarken som er siktet for å være i besittelse av overgrepsbilder av barn.

Politiet brukte helga til å få en grov oversikt over det beslaglagte materialet.

– Vi har ikke funnet ulvolige bilder eller filmer som mannen har tatt selv. Slik det ser ut nå, har mannen bare lastet ned ting fra internett.

Det sier politiadvokat Liv Hilde Nytrøen ved Hedmark politidistrikt. Men beslaget er omfattende og politiet skal nå gå nøyere gjennom det.

Fengslet og suspendert

Mannen, som er ansatt i en barnehage på Hedmarken, ble anmeldt forrige onsdag og pågrepet på jobb i barnehagen samme dag.

Deretter ble kommunen som arbeidsgiver, de øvrige ansatte i barnehagen og foreldre til barn i barnehagen informert om saken.

Mannen er siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn. Han er varetektsfengslet i to uker og er suspendert fra jobben.

Les saken her:

Nye avhør

Ifølge Nytrøen har mannen jobbet i barnehagen en god stund, men hun vil ikke kommentere hva slags stilling han har hatt, eller bakgrunnen for anmeldelsen.

– Vi skal nå gå nøyere gjennom det omfattende beslaget, og foreta nye avhør.

Mannen er ukjent for politiet fra før og er ikke tidligere straffedømt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bilfører stakk av etter påkjøring

    En fotgjenger ble påkjørt av personbil på Reinsvoll på Toten i ettermiddag. Bilføreren stakk fra stedet, men senere pågrepet. Politiet mistenker at føreren kjørte i påvirket tilstand. Personen som ble påkjørt ble ikke skadd.

  • Brann i søppelcontainer

    Trysil brannvesen har akkurat rykket ut til en brann i en søppelcontainer i Fulufjellet. Det melder 110 Innlandet på Twitter.

  • Johansson nummer 13

    Robert Johansson fra Søre Ål ligger på 13. plass etter første omgang av søndagens verdenscuprenn i hopp i Engelberg, Sveits.