NRK Meny
Normal

Stjal elektronikk for 200.000 kroner fra skole uten alarm

Innbruddstyver har tatt med seg 26 PC-er og annen elektronikk fra Øyer ungdomsskole i Gudbrandsdalen siste døgnet. Fløyen var under ombygging og ingen alarm sto på.

I tillegg til PC-ene, er seks ipad'er, to fotoapparater og et videokamera stjålet. Tyveriet ble oppdaget ved en tilfeldighet fordi en lærer var innom søndag kl. 14.20.

Brøt opp flere dører

Stein Erik Uhlen, rektor Øyer ungdomsskole

EKSTRAARBEID ETTER GROVT TYVERI: Rektor Stein Erik Uhlen ved Øyer ungdomsskole.

Foto: Arne Sørenes / NRK

– Jeg vil anslå at verdien av denne elektronikken er nærmere 200.000 kroner, sier rektor Stein Erik Uhlen.

– Kommer forsikringsselskapet til å godta at dere ikke hadde alarm?

– Jeg vet ikke. Jeg mener at vi har låst det vi skal. Alle dører var låst på de rommene utstyret var lagret. Tyvene har brutt opp både utgangsdør og 5–6 andre dører i bygget.

Uhlen mener også at informasjonssikkerheten er ivaretatt.

– Det er ingenting av verdi som er lagret lokalt på disse PC-ene, og alle er passordbeskyttet.

20 av PC-ene tilhørte lærere, mens seks av dem var forbeholdt elever. Politiet foretok åstedsundersøkelse søndag ettermiddag.

Må låne PC'er av hverandre

Uhlen sier at lærerne nå i første omgang må låne PC'er av hverandre. Det er igjen en uke av skoleåret.

– Det får ikke så store konsekvenser for elevene. Det kan bli litt ekstraarbeid for noen som driver med et musikkprosjekt der noe av tidligere arbeid må rekonstrueres.

Innbrudd tidligere i år

Det er ikke første gang at Øyer ungdomsskole er utsatt for tyveri. I april i år ble det stjålet kontanter, en prosjektor og et par ipad'er. I tillegg var det en del ødeleggelser under innbruddet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Motorhavari skaper problemer

  Det er store trafikkale problemer på rv 3 ved Myklegard i Løten i retning Elverum etter at et vogntog har fått motorhavari. Politiet dirigerer trafikken på stedet.

 • 7 år for seksuelle overgrep

  En 38-åring fra Vestoppland er dømt til fengsel i 7 år for seksuelle overgrep mot filippinske jenter over internett. Han ble avslørt av FBI. Han betalte for å se overgrep live på nett. Det dreier seg om overgrep mot åtte jenter i alderen 7 til 8 år.

 • Ny regiondirektør i NHO

  Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, blir ny regiondirektør i NHO Innlandet etter Åge Skinstad. Kristiansen orienterte de ansatte i avisa om sin beslutning i morges. Kristiansen begynner i jobben mot våren.

  Jon Kristiansen blir ny regiondiretør i NHO Innlandet
  Foto: GD-foto