NRK Meny
Normal

Sparte 3500 kroner på strøm i fjor

En vanlig familie sparte 3500 kroner på strømregninga i fjor, sammenlignet med året før.

Straumrekning
Foto: Mathias Oppedal / NRK

– I 2012 har det faktisk vært hele 17 øre lavere kraftpris enn i 2011 (per kw/h, red anm.), og det utgjør for en gjennomsnittsfamilie 3500 kroner. Årsaken er mye regn og dermed lave strømpriser, sier markedsdirektør i Eidsiva, Maren Kyllingstad.


Med en mild vinter hittil, fulle vannmagasiner og stor strømproduksjon både i Norge og Sverige, skal det mye til før prisene fyker til værs, og Kyllingstad sier at alt tyder på forholdsvis lave strømpriser i hele vinter

(Artikkelen fortsetter under bildet)

.

Markedsdirektør Maren Kyllingstad i Eidsiva Energi

Maren Kyllingstad, markedsdirektør i Eidsiva Energi, sier at været er den beste indikatoren for hvilket nivå strømprisene ligger på.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Kaldere framover

– Men framover er det meldt noe kaldere vær, og dermed kan prisene stige til 40 øre/kwh, sier Kyllingstad.

Hun sier at det er været som bestemmer prisbildet i Norden, men at det ikke ser ut til at prisene vil stige til over 45 øre/kwh.

– Vi så i begynnelsen av desember at en kuldeperiode slår ut på strømprisen, da var vi oppunder en kraftpris på 50 øre, men det er fortsatt et lavt nivå sammenlignet med tidligere vintre, sier Kyllingstad.

Produksjon for fullt

Markedsdirektøren sier at det skal veldig mye kaldere vær til for at prisene vil stige vesentlig, og at det nå også produseres for fullt.

– Vannmagasinene skal tappes ned før våren, og kjernekraftoproduksjonen i Sverige er inne for fullt. Sammen med en normal værsituasjon i Europa, slik at det er sannsynlig at de prisene vi ser i dag vil være de samme som vi får framover, avslutter Kyllingstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.

  • 89 kroner å kjøre Moelv-Kolomoen

    Det vil koste 89 kroner for lette kjøretøy å kjøre nye E6 mellom Kolomoen og Moelv, og mindre summer for deler av vegen. Det blir seks bomstasjoner med toveis innkreving, fra 2019 til 2034. Det skriver VG.