NRK Meny
Normal

Slo seg løs med ballongpenger

De opplevde bokstavelig talt å få penger dalende fra himmelen. I dag kunne familien fra Hornindal gå berserk i ett av Hamars kjøpesenter.

Familien Lødemel fra Hornindal klar til å bruke penger
Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Historien gikk landet rundt for noen uker siden. En familie fra Hornindal i Sogn og Fjordane trodde knapt sine egne øyne da det en dag dalte ballonger ned fra himmelen. Ballongene var fyllt av gavekort fra Hamar.

Endelig handletur

Ballongene kom fra handlesenteret Torghjørnet i Hamar. De ville flørte med kundene sine i form av gavekort i forkant av ei spesiell handleuke.

Forundringen var stor da vinden bragte ballongene over fjellet, og hele veien til familien Lødemel i Jutedalen i Hornindal.

18.500 kroner skulle gavekortene vise seg å være verdt. Og familien bestemte seg fort for å ta turen til Hamar for å la pengene få ben å gå på.

I dag var dagen kommet.

Øyvind Lødemel fant veien til en klesbutikk
Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Varm velkomst

Familien ble godt tatt imot da de troppet opp på Torghjørnet fredag morgen.

May-Torild Brustad Lund fra senterledelsen ventet både med blomster og frokost til de langveisfarende, som startet den store handleturen kl. 04.00 på morran.

Etter velkomsten kunne familien på sju sette i gang med handelen. Sønnene strøk rett inn i klesforretningene, mens damene kikket lenge før de endte opp med både sminke, massasje og hårkur.

Etter det ytre løftet konsentrerte også damene seg om klær. Farverike tunikaer og skjørt og jeans.

Far Sigmund gikk mest rundt og tok bilder av de andre.

- Jeg får se hva som blir igjen når de andre ha handlet fra seg, sa han.

Ett ytre løft var nødvendig konkluderte damene med.
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Gnagsårplaster og smertestillende

Far Sigmund har nok likevel vært på tur før, for det eneste han hadde bestemt seg for å kjøpe var bergensk brystbalsam, gnagsårplaster og smertestillende.

- Greit å ha smertestillende på tilbaketuren. Det er mye humpete veier vet du, humret Sigmund Lødemel.

Det er 22 forretninger på Torghjørnet, og nordfjordingene har gavekort til de fleste. De trenger likevel ikke å bråbestemme seg.

Natta skal tilbringes på hotell i Hamar, og lørdag er atter en handledag......

Far Sigmund Lødemel valgte å være føre var
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Familien Lødemel er fortsatt forundret over gaven som kom dalende. Mor Solfrid synes det har vært mye ståk etter det som skjedde.

I juni er det nytt ballongslipp i Hamar, og da håper Sigmund på nok et solid østavær!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i Storgata

    Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, skriver politiet i Innlandet på Twitter. Det skal ikke være fare for spredning.

  • Svele fortsetter i Storhamar

    Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

  • Tatt med narkotika

    En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.