NRK Meny
Normal

Sliter økonomisk etter ras

Flere av dem som ble rammet av ras i Lom i sommer har fått økonomiske problemer etter oppryddingsarbeidet.

Den rasrammede eiendommen til Vigleik Bakke i Byrgrenda, Lom.
Foto: Stein Schinstad / NRK

 

Det var i slutten av juli et større jordras gikk i Lom. Over 100 personer i Lom og Vågå ble evakuerte. 21 personer måtte søke tilflukt i Byrbergtunnelen. Ingen personer ble skadet, men det ble store materielle skader.

Regning på flere 100 000 kroner

Nå sliter flere av de som ble rammet med økonomiske problemer. Enkelte har fått regninger på flere 100 000 kroner, men ingen erstatning eller forsikringsoppgjør. Nå vil kommunen hjelpe til.

Mandag ble situasjonen drøftet på et møte mellom banken, kommunen og lokale representanter for Statens Naturskadefond. Ordfører Simen Bjørgen drar på torsdag til Oslo for å prate med ledelsen i Naturskadefondet. 

Han sier det også kan bli aktuelt å sammenkalle formannskapet til et ekstraordinært møte for å hjelpe de som sliter økonomisk.

- Det handler om å få stilt til disposisjon den økonomien som er nødvendig slik at økonomiske bekymringer ikke skal prege hverdagen til de som har mer enn nok å slite med i fra før, sier Bjørgen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Blir 3. størst i landet

    Gausdal Bruvoll kjøper Gran Tre, og blir den tredje største leverandøren av trelast i Norge.Gran Tre eies av de to allmenningene Gran Almenning og Brandbu og Tingelstad Almenning, mens Gausdal Bruvoll er en samvirkebedrift som blir eid av 1300 skogeiere.

  • Kom til rette etter leteaksjon

    En 88 år gammel kvinne med demens tok seg en tur på egenhånd mandag ettermiddag og ble meldt savnet fra Lillehammer sykehus. Tre timer senere kom kvinnen til rette, melder politiet.

  • Brann i vogntog

    Det brenner i et vogntog på E6 ca. fem kilometer nord for Dombås. Nødetatene er på vei til stedet.