NRK Meny
Normal

Sliter økonomisk etter ras

Flere av dem som ble rammet av ras i Lom i sommer har fått økonomiske problemer etter oppryddingsarbeidet.

Den rasrammede eiendommen til Vigleik Bakke i Byrgrenda, Lom.
Foto: Stein Schinstad / NRK

 

Det var i slutten av juli et større jordras gikk i Lom. Over 100 personer i Lom og Vågå ble evakuerte. 21 personer måtte søke tilflukt i Byrbergtunnelen. Ingen personer ble skadet, men det ble store materielle skader.

Regning på flere 100 000 kroner

Nå sliter flere av de som ble rammet med økonomiske problemer. Enkelte har fått regninger på flere 100 000 kroner, men ingen erstatning eller forsikringsoppgjør. Nå vil kommunen hjelpe til.

Mandag ble situasjonen drøftet på et møte mellom banken, kommunen og lokale representanter for Statens Naturskadefond. Ordfører Simen Bjørgen drar på torsdag til Oslo for å prate med ledelsen i Naturskadefondet. 

Han sier det også kan bli aktuelt å sammenkalle formannskapet til et ekstraordinært møte for å hjelpe de som sliter økonomisk.

- Det handler om å få stilt til disposisjon den økonomien som er nødvendig slik at økonomiske bekymringer ikke skal prege hverdagen til de som har mer enn nok å slite med i fra før, sier Bjørgen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Solbakken årets talent

    HamKams 17 år gamle Markus Solbakken er kåret til årets talent i 2. divisjon. I dag fikk han utdelt premien på 20.000 kroner og en krystallvase. Markus er sønnen til Ståle Solbakken.

  • Politiet fant sau med kjetting

    Politiet har akkurat funnet en sau med kjetting rundt halsen i Myrvangvegen i Stange. Politiet oppfordrer de som tror de kan ha mistet en slik sau om å ta kontakt på telefon.

  • Raufoss møter Notodden

    Raufoss skal møte Notodden i to kvalikkamper. Notodden ble nummer to i sin 2. divisjonsavdeling. Vinneren av disse kampene skal så spille mot laget som ender på 14. plass i 1. divisjon om den siste plassen i 1. divisjon neste sesong.