NRK Meny
Normal

Slik blir Hamars nye politihus

Den nye politihuset i Hamar får Briskeby gressbane som nabo, og blir dobbelt så stort som dagens politihus. Se bildene som ble lagt frem i dag! 

Det nye polithuset i Hamar
Foto: Filter arkitekter as og LPO arkitektur & design as

I dag ble tegningene av det nye politihuset presentert, og Hedmark politidistrikt skrev under en leieavtale for 20 år.

Det nye bygget er 4.000 kvadratmeter stort og skal huse Hamar politistasjon, politidistriktets operasjonssentral, administrasjonen for Hedmark politidistrikt og størsteparten av retts- og påtaleseksjonen. I alt skal 140 mennesker ha sin arbeidsplass i det nye politihuset.

 

Det nye polithuset i Hamar
Foto: Filter arkitekter as og LPO arkitektur og design as

Strålende fornøyd

Konstituert politimester Kjell Kristian Ukkelberg, er strålende fornøyd med avtalen. Han sier det nye politihuset blir skreddersydd deres behov, og at det vil bli funksjonelt både for de ansatte og for publikum.

- Dagens politihus har blitt altfor lite, og vi ser frem til å få et nytt polithus på Hamar, sier Ukkelberg.

Politiet håper det nye huset vil fremstå som mer publikumsvennlig enn dagens, og resepsjonen i det nye politihuset blir åpen og romslig.

Politiet holder i dag til på brygga i Hamar. Der har de holdt til siden 1984.

 

Det nye polithuset i Hamar
Foto: Filter arkitekter as og LPO arkitektur og design as

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.


 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK