NRK Meny
Normal

Mann skjøt mot måke som bæsjet ham i hodet

– Jeg hater måker, sier Odd Børretzen. Det tenkte nok også lillehamringen som bestemte seg for å skyte mot en måke som bæsjet ham i hodet onsdag formiddag.

Måse

Måker kan være til besvær noen ganger, men politiet anbefaler ikke at man skyter på dem med luftgevær. Illustrasjonsfoto.

Foto: Petter Strøm

Det er politiet i Gudbrandsdal som forteller om den litt spesielle hendelsen som skjedde ved Strandtorget på Lillehammer ved 12-tida i dag.

Skremmende

En person ringte politiet med beskjed om at han hadde sett en mann sikte med et gevær.

Innringeren syntes det hele så skremmende ut, og politiet valgte å sende en patrulje for å undersøke hva dette var.

– Det viste seg å være en person som angivelig hadde blitt bæsjet på hodet av en måke, og ble så naturligvis litt irritert. Han hadde et luftgevær, og prøvde å treffe denne måken, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Atle Bernhoft von Obstfelder.

Advarsel

Måken slapp med skrekken, og Lillehammer-mannen som skjøt slapp med en advarsel.

– Vi ga ham beskjed om at vi beslaglegger luftvåpenet, hvis vi ser at han gjør dette flere ganger. Vi skjønner jo at han blir irritert, men man skal ikke skyte mot fugler.

– Har dere vært borti lignende saker?

– Nei, det er nytt for oss at folk blir så sint at de skyter måker med luftgevær.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fem måneders fengsel for ulvedrap

  En 45 år gammel mann fra Trysil er dømt til fengsel i fem måneder for å ha skutt en ulv i desember 2015, melder Østlendingen. Saken var oppe i lagmannsretten i august 2017, men domfeltes anke over bevisvurderingen på en av postene ble henvist til ny behandling.

 • Turistbuss av vegen

  Ingen kom til skade da en turistbuss kjørte av vegen på fylkesveg 29 vest for Alvdal i ettermiddag. Alle passasjerene skal være uskadd og ute av bussen. Årsaken til uhellet er ikke kjent.

 • Hun blir sjef i Av-og-til

  Randi Hagen Eriksrud fra Lillehammer er ansatt som ny generalsekretær i Av-og-til. Eriksrud kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Av-og-til arbeider for redusert alkoholforbruk.

  Randi Hagen Eriksrud
  Foto: Av-og-til