NRK Meny
Normal

Sjekk gassen, unngå ulykker

Norsk Caravan Club oppfordrer alle med campingvogn og bobil om å sjekke propananlegget årlig.

Tilbakekaller propanslanger fordi de kan sprekke
Foto: TESS as

Lekkasje i et propankjøleskap kan være årsaken til at et ektepar i førtiårene døde i campingbilen sin i Etnedal i Valdres denne helga. Fagsjef i Norsk Caravan Club, Atle Hofseth, sier slike ulykker kan skje og at man må være påpasselig med å bytte gasslangene.

- Disse slangene har en levetid på fem år, og de må bytte senest innen disse fem årene, sier Hofseth.

Hofseth anbefaler å sjekke bobilen eller vogna en gang i året. Dette kan man gjøre hos forhandler eller hos Norsk Caravan Club.

- Ta kontakt med forhandler for å få en sjekk eller kan man komme til vår vogn og bobil-sjekk som vi har hver vår over hele landet, sier Hofseth.


- Skaff dere gassalarm

For å unngå gassulykker i campingbiler og -vogner kan man installere utstyr som varsler om det er gasslekkasje.

- I de nyeste campingvognene og bobilene finner man en gasslekasjetester, der en ved å trykke på en knapp finner ut om det er en lekkasje, sier han Atle Hofseth.

Han anbefaler også alle å skaffe seg en gassalarm som ringer når den oppdager gass i lufta. Da kan man unngå ulykker for eksempel på nattetid.

- Gassalarm er et veldig godt alternativ. Da blir man vekket på natten selv om man ligger og sover, dette er noe jeg anbefaler alle å ha uansett, sier Hofseth.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Pågrepet etter ran

    En mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak ranet av ei kvinne i 70-åra i Elverum lørdag kveld. Mannen er satt i arresten og vil blir avhørt mandag morgen.

    Laster Twitter-innhold
  • 21 varsel, Høgre innfører tiltak

    Høgre innfører ei rekkje tiltak etter å ha fått totalt 21 varsel fordelt på 12 personar om seksuell trakassering. Ti av varsla er mot Kristian Tonning Riise. Høgre opprettar òg eit utval, leidd av Henrik Syse, som skal vurdere handteringa av varsla.