NRK Meny
Normal

Savnede kvinner funnet

To kvinner i 20-årene fra Vestfold, som hadde gått seg bort i Jotunheimen, ble litt før klokka 12 funnet av Røde Kors. De var kalde, men ellers i god behold.

Laster kart, vennligst vent...

De to kvinnene la ut på en skitur fra Tyinstølen i går. De skulle gå østover og hadde planlagt å overnatte i snøhule, men litt før klokka ni i morges ringte de selv politiet og fortalte at de ikke visste hvor de var. Trolig har de blitt overrasket av lokal tåke i området, forteller operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Iselin Munkelien Haugen.

De to kvinnene er fjellvante og godt ustyrt, men fortalte politiet at de var kalde. I tillegg til tåke har det også vært en del vind i fjellet.

– Funnet vet Steinbusjøen

En snøscooterpatrulje fra Røde Kors la i dag tidlig ut på søk etter kvinnene og klokka 11.50 ble de funnet i nærheten av Steinbusjøen.

– De var kalde og nedkjølte, men ellers i god form. De blir nå kjørt med snøscooter ned til Vang og vil bli sjekket nærmere av helsepersonell der, sier Haugen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no
 • Flere barnefamilier trenger hjelp

  Flere barnefamilier trenger hjelp mot jul, ifølge Hedmark Røde Kors. Organisasjonen har god respons på sitt ønske-juletre på CC stadion i Hamar. Her henges ønskelister fra barn i familier med dårlig råd. Folk kjøper gavene, som fordeles av Røde Kors.

  ØNSKE-JULETRE; på CC Stadion i Hamar har Røde Kors satt opp juletre,der barn henger opp ønske-lapper
  Foto: Frode Meskau / NRK