NRK Meny
Normal

Riktig å henlegge pizza-branner

Det var riktig av politiet i Ringsaker å henlegge to restaurantbranner i Brumunddal. Det mener politimester Tormod Bakke.

Tormod Bakke
Foto: Karianne Dobloug/ Hedmark politidistrikt

- Jeg mener saken er forsvarlig behandlet av politiet i Ringsaker. Konklusjonen om henleggelse er korrekt, selv om vi selvsagt beklager når slike alvorlige saker ikke blir oppklart, sier Tormod Bakke. Han har nå gått gjennom etterforskningen av de to påsatte brannene i pizza-restauranter i Brumunddal i april.

Frustrerte beboere

Det var i april i år at to pizzarestauranter i Brumunddal ble påtent med kort tids mellomrom. Det var leiligheter over de to restarantene og brannene ble derfor etterforsket etter mordbrannparagrafen.

Men politiet i Ringsaker har henlagt saken fordi de ikke har opplysninger som kan føre dem videre. De innrømmer at de på grunn av knappe ressurser ikke har hatt tid til å undersøke alt etterforskningsmaterialet som er samlet inn.

Beboere i leilighetene over de to restaurantene som ble påtent var frustrerte over at politiet i Ringsaker henla sakene.

Har gjennomgått etterforskningen

Politimester Tormod Bakke sier at etterforskningen av de to brannene nå er gjennomgått.

- Etter min vurdering er forsvarlige vurderingen gjort, sier han.

Han sier at de vurderte om man i en tidlig fase skulle foreta omfattende rundspørringer i området der brannene hadde skjedd i håp om at det kunne gi mer informasjon enn bare å oppfordre folk om å komme med tips om ting de eventuelt hadde sett.

Men Bakke kan ikke se at politiet i Ringsaker har gjort noe feil. Han sier at beslutningen om henleggelse derfor står ved lag. Hvis saken skal gjenopptas må det komme ny informasjon om brannene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.