NRK Meny
Normal

Samler inn penger til Regnskogen

Flere tusen bøssebærere brukte søndagen til å samle inn penger til TV-aksjonen. Bli med når Ragnhild og Hulda går fra dør til dør i Follebu

Ragnhild og Hulda Elise går fra dør til dør

Fra dør til dør for å hjelpe TV-aksjonen

Foto: Arne Sørenes / NRK

Sola skinner over Follebu, som over de fleste bygder i Innlandet denne søndagen. Ragnhild og Hulda synes det gir mening å bruke dagen til å samle inn penger årets TV- aksjon:

Vi er med de to 18-åringene Ragnhild Graedler Listuen og Gulda Elise Johnsen på årets viktigste søndagstur - tv-aksjonen.

SAMLER INN PENGER : Ragnhild Graedler Listuen og Hulda Elise Johnsen. VIDEO: Arne Sørenes

–Årets innsamling har et veldig viktig formål. Folk bør få øynene opp for hva regnskogen betyr for oss, sier Ragnhild. De to 18-åringene synes det koster dem lite å bruke en søndag på et så godt formål.

Over seks tusen bøssebærere

I følge fylkesleder for TV-aksjonen i Hedmark, Tore Topp, er det over 6000 som har meldt seg som bøssebærere i Hedmark og Oppland. –Jeg pleier å si at det beste været for tv-aksjonen er overskyet vær uten regn. I så måte har dagen kanskje ikke vært ideell, men samtidig svært hyggelig for bøssebærerne å få finvær med på turen.

Innsamlingsresultatene for Hedmark og Oppland ventes å være klare rundt klokka 21 i kveld.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Berging av vogntog

    Rv 3 Sætre i Hedmark er midlertidig stengt pga berging av et vogntog. Berging er estimert til ca 1 time. Omkjøring via fv 606.

  • Røykutvikling i Lillehammer

    En person ble sendt til helsesjekk etter røykutvikling i en bolig i Lillehammer i natt. Brannvesenet rykket ut til boligen klokka 0200, og fikk raskt kontroll på stedet. Røykutviklingen skyldtes hodetelefoner som var lagt på to kokeplater som var slått på.

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.