NRK Meny
Normal

Opplev bokbadet med Jo Nesbø

Se og hør Jo Nesbø diskutere teamer som synd, soning og hevn under bokbadet på Norsk Litteraturfestival i Lillehammer.

Bokbad med Jo Nesbø, Norsk Litteraturfestival i Lillehammer 2014.

(Foto: Aschehoug/Paal Audestad.)

Han slapp i vår romanen «Sønnen», som beveger seg i landskapet rundt politi og kriminalitet, men uten privatdetektiven Harry Hole i aksjon.

Forfatteren, som også er siviløkonom og musiker, er blant Norges mestselgende forfattere

I programmet for litteraturfestivalen står følgende om Nesbøs rolle i bokbadet.

«Kanskje vil en samtale om Sønnen tydeliggjøre hvorfor et velrenommert engelsk forlag har bedt Jo Nesbø skrive en ny versjon av Shakespeares store drama Macbeth?»

Også forfatter Carl Frode Tiller er med i dette bokbadet. Han fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris og P2s lytterpris for romanen «Skråninga». Hans litterære og kommersielle gjennombrudd kom med boka «Innsirkling».

Det vil også bli høytlesning fra «Fem Årstider »ved Maria Tryti Vennerød.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.