NRK Meny
Normal

Nyttårsraketter skremte hunder

Rundt 20 hunder i Hedmark og Oppland ble meldt savnet i løpet av nyttårsaften, skremt bort av fyrverkeri. 15 av dem var fortsatt savnet søndag kveld.

Fyrverkeri

Nyttårsraketter førte til at 20 hunder ble meldt savnet i Hedmark og Oppland.

Foto: Øystein Ellingsen

Det opplyser politiet.

- Eierne har fortalt at hundene ble skremt av fyrverkeri, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt.

15 fortsatt borte

Søndag kveld var 15 av hundene som er meldt inn til Hedmark politidistrikt forsatt savnet.

– De fleste hundene er blitt meldt savnet fra om ettermiddagen nyttårsaften og fram til tidlig 1. nyttårsdag. Det er ingen tvil om at nyttårsrakettene er årsaken. Det forteller hundeeierne når de ringer, sier operasjonsleder Henning Olsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

    Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

  • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

    Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.

  • Utmerkelse til Heidal Ysteri

    Heidal Ysteri fikk utmerkelsen Norsk Spesialitet fra Matmerk i dag. Det var landbruksministeren som delte ut prisen under Grüne Woche i Berlin. Ysteriet får heder for rømmegrøt, prim og brunost produsert i Heidal.