NRK Meny

Nye rutefly igang

Air Norway overtar på Fagernes og Widerøe overtar på Røros.

Air Norway-fly.
Foto: Christian Camhaug/Scanair

Artikkelen er flere år gammel.

 

23. januar gikk Coast Air konkurs, og alle ruteflygingene på Fagernes og Røros ble innstilt med øyeblikkelig virkning.

Nå skal Air Norway overta ruta Oslo-Fagernes og Widerøe overtar Oslo-Fagernes.Det blir oppstart på mandag på Røros og "en gang neste uke" på Fagernes.

Det var to daglige ruter mellom Fagernes og Oslo på hverdager og en på søndager. I tillegg var det en rute på fredag og søndag til og fra Haugesund.

Valdres-bekymring

Næringslivet i Valdres har vært svært bekymret for hva dette oppholdet kunne bety for kundevaner og renommé.

Lettelse

Nå er det stor lettelse i Valdres over at Air Norway midlertidig tar over inntil det blir en ny anbudsrunde i mars eller april. Etter dette blir det tatt en endelig avgjørelse om hvilket flyselskap som får en langsiktig kontrakt.

Bra jobb av departementet

- Dette er en gledens dag, sa lufthavnsjef Per Einar Tveit i ettermiddagssendinga til NRK Hedmark og Oppland. - Det er imponerende at Samferdselsdepartementet har klart å få på plass dette i løpet av så kort tid

- Vi har såvidt stiftet bekjentskap med Air Norway tidligere. Det er et selskap basert på Ørlandet, og som sporadisk hatt noen maskiner her ved noen anledninger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skredfare i Jotunheimen

    Denne helga er det mykje folk i høgfjellet. Med mykje folk i bratt terreng ynskjer politiet å minne om snøskredfara i fjellet, særleg i Jotunheimen. I dag er det meldt om ras ved Krossbu og Veslefjelltinden.

    Laster Twitter-innhold