NRK Meny
Normal

Ny rekord for Helgøyatråkket

400 ryttere i alle aldre tråkket ivrig på pedalene og tok seg gjennom Helgøyas natur lørdag.

Nesten 400 deltakere tråkket seg gjennom Helgøyas natur lørdag.

Både ryttere og publikum var ivrige og entusiastiske under Helgøyatråkket lørdag ettermiddag (Video: Kristina Skamsar)

Maisola skinte på himmelen og publikum heiet entusiastisk da deltakere tråkket seg gjennom Helgøyas mangfoldige natur i ettermiddag.

– Det har blitt et veldig vellykket arrangement. Vi har ikke hatt noen skader, og folk har funnet løypene sine, så vi er veldig fornøyde med dagen, sier rittleder Elisabeth Ihle til NRK.

Deltakere i alle aldre

Rittet hadde i underkant av 400 deltakere, i alle aldre og med ulikt ambisjonsnivå, en økning på over 30 prosent sammenlignet med i fjor. Tallene gleder arrangøren.

– Til å være et ritt så tidlig på året, og et ritt som er såpass tøft er vi veldig tilfreds med oppslutningen, sier Ihle.

Hun beskriver løypa og terrenget som tøft.

– Det er lite hvile i løypa grunnet de mange høydemeterne på Helgøya og sugne og tinge bakker. Så det blir taktiske og tekniske vurderinger hele tiden underveis.

Helgøyatråkket

At Helgøyatråkket er av den utfordrende sorten fikk denne kvinnen erfare. Mange deltakere måtte bremse eller gå noen av de vanskelige bakkene.

Foto: Kristina Skamsar / NRK

25 kilometer lang

Løypa er 25 kilometer lang, men distansen de ulike deltakerne gjennomfører variere.

I herreklassen i Norgescupen kjører man 3 runder (altså 75 kilometer), mens damene kjører 2 runder (50 kilometer). I aldersklassene kjører man en eller to runder, mens de yngste deltakerne, i alderen 10-12 år kjører en tilrettelagt løype på drøye 6 kilometer.

Rittleder Elisabeth Ihle sier at rytterne fant det givende og spennende å utfolde seg i løypa.

– Rytterne har gitt tilbakemelding på at det er en kul løype, og det var topp stemning både blant deltakere og publikum.

Se video over!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.