Nå har han også Hedmarkenprisen

Skuespiller Anders Baasmo Christiansen fra Hamar fikk søndag kveld overrakt Hedmarkenprisen for 2012. – Jeg er takknemlig for å prisen fra grunnfjellet mitt, sier den prisvinneren.

Skuespiller Anders Baasmo Christiansen og ordfører Bente Elin Lilleøkseth

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth overrakte Hedmarksprisen 2012 til skuespiller Anders Baasmo Christiansen.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Anders Baasmo Christiansen er i en alder av 36 år prisbelønnet så mange ganger at man er nødt til å ty til leksikon for å få oversikten. Allerede i 2004 fikk han Amandaprisen for beste mannlige hovedrolle for Buddy, mens han fikk Gullruten for beste mannlige skuespiller i 2007. Det er bare to av mange.

Nå er han også belønnet med Hedmarkenprisen som deles ut av de fire Hedmarken-kommunene Hamar, Løten, Stange og Ringsaker. Prisen fikk han overrakt av Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth på det tidligere kvinneuniversitetet Rosenlund i Løten søndag kveld.

Anders Baasmo Christiansen

Prisvinneren med velkomstdrink på gangen før overrekkelsen.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Ordføreren tok også utgangspunkt i prisvinnerens mange priser i sin tale.

– I tillegg opplever du nå at Kon Tiki er nominert til både Gloden Globe og Oscar. Vi på Hedmarken er glade for og stolte over måten du markedsfører regionen vår på. Det er ingen tvil om hvor du kommer fra, sa Lilleøkseth.

– Veldig stas

– Jeg synes det er veldig stas å få prisen. Jeg er beæret og smigret og takknemlig, sier den populære og beskjedne prisvinneren.

– Men du har fått utrolig mange priser allerede, i relativt ung alder. Hva betyr det å få en pris på hjemmebane?

Anders Baasmo Christiansen (i midten)

Midtpunkt under middagen på Rosenlund.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

– Det betyr mye at man blir heiet på av grunnfjellet sitt. Det slo meg litt da Bente Elin sa at dette er en region med rundt 100 000 innbyggere som støtter og heier på deg og setter pris på deg. Det rørte meg litt. Det går jo opp og ned i denne bransjen, og da hjelper det å vite at man har noen som står bak seg.