NRK Meny
Normal

Nede igjen for egen maskin

Ekteparet som Røde Kors gikk i møte på Besseggen i kveld er nede igjen i god behold. De var aldri i nød, men brukte bare lang tid på grunn av snøvær og vind.

Besseggen

Fjellfolk har uttrykt bekymring for et eldre ektepar som er på vei over Besseggen i kveld.

Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

Det var andre fjellfolk som varslet politiet om det eldre paret som var på vei over Besseggen. De uttrykte bekymring for paret.

På grunn av dårlig vær og føre, ble det bestemt at folk fra Røde Kors Hjelpekorps skulle gå dem i møte.

Like etter klokka 21 fikk politiet melding om at de var nede, og at alt var bra.

Snødrev og vind

– Paret hadde egentlig aldri problemer. Men de brukte mye lenger tid enn de forventet på turen. Og folk som hadde sett dem ble engstelige for at de kunne få problemer med å komme seg ned igjen, sier operasjonsleder hos politiet, Arvid Røste.

Været ble etterhvert dårlig, med både tett snødrev og vind. Klokka 19.20 fikk politiet melding om situasjonen.

– Da klarte ikke folk å se dem fra Gjendesheim, så vi bestemte oss for å sette i gang en liten redningsaksjon, sier Røste.

Var aldri i nød

Men nesten før folkene fra Røde Kors var på plass ble ekteparet observert oppe i lia, rundt en times normal gange fra Gjendesheim. Så da ble det bare en mann som gikk dem i møte og fulgte med dem ned til Gjendesheim igjen.

– De gikk for egen maskin og var egentlig aldri i nød. Det var mer at folk ble redde for dem, sier operasjonsleder Røste.

Ekteparet var normalt slitne etter turen, men i god form.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Busspassasjerer bruker oftere belte

  Statens vegvesen har kontrollert beltebruken i buss denne uka. På bussene som ble kontrollert i Oppland brukte alle belte. I Hedmark var det fem passasjerer som ikke brukte belte og fire av dem ble ilagt gebyr.

  Belte i buss
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Offentlig søppeltømming

  Det offentlige skal nå ta over søppeltømminga på Hedmarken. Representantskapet i Sirkula, som eies av kommunene, bestemte det i går. Sirkula tar over søppeltømminga når den midlertidige avtalen med Nortransport går ut seinest i mars neste år.

 • Verdensberømte strykere til Valdres

  Den verdensberømte franske strykekvartetten Quatuor Ebène skal spille under Valdres Sommersymfoni i juni. Før de kommer til Valdres skal de spille i New York, London, Berlin og Amsterdam. Valdres Sommersymfoni startet årlige festivaler i 1994.

  Quatuor Ebene
  Foto: Julien Mignot / Julien Mignot