NRK Meny
Normal

Toneprisen inviterer til ny finale i nytt hus

Unge talenter får igjen sjansen til å være med i Innlandets musikkonkurranse Toneprisen. Finalen er lagt til Hamar kulturhus 21. oktober 2017.

Ny Toneprisenfinale i ny sal

HÅPER PÅ FULL SAL: Hamar kulturhus er finalestedet når Toneheim folkehøgskole, Eidsiva Energi og NRK Hedmark og Oppland arrangerer Toneprisen 2017

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Synger du? Spiller du instrument? Meld deg på innen 1. juni. Samlet premiepott er kr 200.000!

Med hele NRK-apparatetet i ryggen får finalistene gjøre profesjonelle lydopptak, medvirke i intervjuer for TV og radio og tilslutt ha sin fremføring for et publikum. Hele finalen filmes og direktestreames på NRK's nettsider.

Synger du? Spiller du instrument? Meld deg på innen 1. juni. Samlet premiepott er kr 200.000!

PÅMELDINGSFRIST 1. juni 2017

Hvem kan søke?

Konkurransen er åpen for ungdommer i alderen 16 - 23 år pr. 31. desember 2017.

Det kan konkurreres på valgfritt instrument inklusive sang, og i alle sjangre.
Konkurransen er kun åpen for solister, eventuelt med inntil to medmusikere eller akkompagnatører.

Mer info på Toneprisen.no

Proff jury

Send inn DITT bidrag innen 1. juni, så vil en fagjury gå igjennom alle søknadene og lydmaterialet. De plukker ut seks finalister som får bli med til finalen.

--

Ole Edvard Antonsen er juryformann under finalen i Toneprisen 2017. Foto: Bjørn Sigurdsøn NTB Scanpix

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
Ingrid Olava

Ingrid Olava er med i finalejuryen under Toneprisen 2017. Foto: Bendiksby, Terje NTB Scanpix

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Vegar Vårdal, musiker

Vegar Vårdal er med i finalejuryen under Toneprisen 2017. Foto: Riksscenen.no

Foto: riksscenen.no

Under selve Toneprisen-finalen er Ole Edvard Antonsen juryformann. Han er en av distriktets og også landets mest profilerte musikere. Antonsen har sansen for at konkurransen åpner for alle typer musikksjangere.

– Jeg håper på ulike sjangere i søkerbunken, selv om det gjør jobben vår vanskeligere i etterkant, sier Antonsen.

I år har han med seg musikerne Ingrid Olava og Vegard Vårdal i finalejuryen, begge med stor musikalsk bredde og anerkjennelse i inn- og utland.

– Finalistene får konstruktiv tilbakemelding fra erfarne musikere, itillegg til god medietrening, noe som er nyttig for en fremtidig sanger og musiker, sier lydprodusent Terje Hong i NRK.

Se reaksjonen da 2015-finalistene ble plukket ut

Ny finale i nytt hus

Toneheim folkehøgskole, Eidsiva Energi og NRK Hedmark og Oppland har samarbeidet om Innlandets helt særegne musikkonkurranse Toneprisen siden 2007.

Toneprisen arrangeres annethvert år, første finalen ble holdt i Domkirkeruinene i Hamar i 2007, deretter ble Maihaugen i Lillehammer finalestedet. Ti år etter, holdes finalen igjen i Hamar, denne gangen i kulturhuset.

Velkommen til Hamar kulturhus

VELKOMMEN TIL HAMAR KULTURHUS i 2017: Mocci Ryen og Terje Gloppen fra Hamar kulturhus.

Foto: Ruth Barsten (iPhone)

– Hamars befolkning er sugen på nye kulturopplevelser, sier en entusiastisk kulturhussjef Terje Gloppen, og han får støtte av kulturhusets programansvarlige Mocci Ryen. De er glade for at Toneprisen 2017 legges til Hamar når 6 finalister skal stå klare på scenen 21. oktober.

– Vi bør jo arrangere finalen flere steder i innlandet. Det er en god sal her i Hamar, til ulike typer musikk, sier rektor ved Toneheim folkehøgskole Jon Krognes.

Avtale i boks for Toneprisen 2017

SHAKE HANDS FOR TONEPRISEN 2017: Fra venstre: Jon Krognes fra Toneheim folkehøgskole, Terje Gloppen fra Hamar kulturhus, Terje Gording Hong og Ruth Barsten fra NRK og Lars Bjelvin fra Eidsiva Energi.

Foto: Hamar kulturhus

– Toneprisen er en viktig talentkonkurranse for unge musikere i innlandet, og vi ønsker å øke engasjementet i regionen, sier markedssjef Lars Bjelvin i Eidsiva Energi. Han tror det nye kulturhuset i Hamar vil skape en verdig ramme rundt Toneprisen, akkurat som Maihaugen har gjort det de foregående finalene.

Toneprisens ttidligere vinnere

Mari Midtli fra Sel er en av Toneprisfinalistene 2015.

AKKOMPAGNERT AV KJÆRESTEN: Mari Midtli vant Toneprisen 2015

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skyldig i forsettlig drap


    I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

    Tostrup Bråten, åsted
    Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
  • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

    Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.