NRK Meny
Normal

Måtte hoppe ut av vinduet

Stina Hedlund ble nødt til å hoppe ut av vinduet i natt, da raset gikk rett utenfor huset.

Ras Otta 2.5.08
Foto: Geir Olav Slåen, NRK

Stina Hedlund våknet ved 02.30 tiden natt til i dag av brakelyder rundt huset. Hedlund forteller at det hørtes ut som tordenvær, og sto opp og ser gjennom vinduet i halvmørket. Da ser hun raset komme. Hun går videre ut på stua, hvor hun ser at verandaen er revet vekk fra huset, og at uthuset har flyttet seg mange meter vekk fra skråningen.

Ringer huset lenger opp

Hedlund ser opp mot huset lenger opp hvor moren bor, og prøver å ringe å vekke henne, men får ingen kontakt. Hun ringer da politiet som ber henne gå ned i første etasje, for å gi en beskrivelse av raset. Men utgangsdøra nede ligger der raset gikk.

Nett-radio: - Så at verandaen var borte

Finner ikke nøkkel

- Jeg måtte lete etter en nøkkel, for å komme inn meg inn til hun som jeg leier av, og måtte åpne opp døra ut mot raset, jeg fant ingen nøkkel inne, men visste at det lå en nøkkel under dørmatta ute på trappa, og der var det jo mengde av leire og jord og vann, forteller Hedlund.

- Jeg fikk tilslutt tak i nøkkelen, fikk låst meg inn til leiligheten nede og hoppet ut av soveromsvinduet. Kom meg opp til der moren min bor og fikk vekket henne og datteren min samt noen naboer.