NRK Meny
Normal

Må sone for barnevernsvold

Rettssaken mot flyktningen som angrep to barnevernsansatte på Otta i fjor høst kommer ikke opp for ny behandling i lagmannsretten. Dermed blir dommen på to år og fire måneders fengsel stående.

Rettsak angrep på barnevernansatte

I tingretten fortalte de to barnevernsansatte Karina Mandal og Kristin Kalbakk om volden de ble utsatt for. Her er de sammen med sine bistandsadvokater.

Foto: Reidar Gregersen/NRK

Det var dramatisk på barnevernskontoret på Otta i fjor høst da barnevernssjefen Kristin Kalbakk og barnevernskonsulenten Karina Mandal ble angrepet på en brutal og voldsom måte av en kongolesisk statsborger som var uenig i et barnevernsvedtak.

– Det var ekstremt brutalt. Vi var begge overbevist om at han kom for å drepe oss –og at det var målet hans, sa Karina Mandal til NRK da voldssaken var oppe i Nord-Gudbrandsdal tingrett i vinter.

Anken avvist

Der ble mannen dømt til fengsel i to år og fire måneder. Det var ti måneder mer enn det påtalemyndigheten ba om.

Den kongolesiske flyktningen anket straffen både fordi han syntes straffen var for hard og for feil i saksbehandlingen. Men nå har Eidsivating lagmannsrett avvist anken, melder avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

Brudd i hodeskallen

Familiefaren gikk til angrep etter at han hadde fått beskjed om at sønnen skulle ompasseres samme dag. Barnevernssjefen ble gjentatte ganger sparket i hodet, og hun fikk både brudd i kraniet, blødninger og hjernerystelse.

Barnevernskonsulenten var gravid, og ble slått slik at hun måtte sy sting i hodebunnen.

Tingrettsdommen blir nå stående, og mannen må sone fengselsstraffen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ingen pågrepet etter brann

    Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter brannen ved rådhuset i Raufoss i går kveld. Det brant ved søppelkassene utenfor rådhuset og videobilder viser at en person bar paller til arnestedet.

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.