NRK Meny
Normal

Må i fengsel etter slag og spark

To menn fra Kongsvinger må 60 dager i fengsel etter å ha banket opp en mann i 20-årene.

 

 

 

 

 

Norges lover, Illustrasjonsbilde
Foto: Berit Roald / Scanpix

To menn i 30-årene fra Kongsvinger er i Vinger og Odal tingrett dømt til fengsel i 60 dager for vold mot en mann i 20-årene. Retten mener volden var planlagt og at det var en hevnaksjon.

Mishandling

De to mennene i 30-årene skal ha vært medlemmer av MC-klubben Four Horsemen. Den fornærmede skal ha uttalt seg ufordelaktig om dem i en avisartikkel og kritisert MC-miljøet i byen. Mennene i 30-årene likte dette dårlig og mente at mannen i 20-årene kom med direkte løgn.

Kongsvinger-mennene og en tredjemann oppsøkte derfor mannen i en forretning i Kongsvinger og banket ham opp. Identiteten til den tredje personen er ikke kjent. Retten sier volden bar preg av mishandling. Fornærmede ble påført hode- og brystskader. Mannen ble også sparket i magen. Han ble sjukemeldt etter hendelsen som skjedde i februar 2004.

De to mennene har selv forklart at de ikke oppsøkte den fornærmende, men tilfeldigvis møtte ham. De har forklart at de anså uoverstemmelsen som ferdig og oppgjort. Men at fornærmede hadde provosert dem.

 

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.