NRK Meny
Normal

Må i fengsel etter slag og spark

To menn fra Kongsvinger må 60 dager i fengsel etter å ha banket opp en mann i 20-årene.

 

 

 

 

 

Norges lover, Illustrasjonsbilde
Foto: Berit Roald / Scanpix

To menn i 30-årene fra Kongsvinger er i Vinger og Odal tingrett dømt til fengsel i 60 dager for vold mot en mann i 20-årene. Retten mener volden var planlagt og at det var en hevnaksjon.

Mishandling

De to mennene i 30-årene skal ha vært medlemmer av MC-klubben Four Horsemen. Den fornærmede skal ha uttalt seg ufordelaktig om dem i en avisartikkel og kritisert MC-miljøet i byen. Mennene i 30-årene likte dette dårlig og mente at mannen i 20-årene kom med direkte løgn.

Kongsvinger-mennene og en tredjemann oppsøkte derfor mannen i en forretning i Kongsvinger og banket ham opp. Identiteten til den tredje personen er ikke kjent. Retten sier volden bar preg av mishandling. Fornærmede ble påført hode- og brystskader. Mannen ble også sparket i magen. Han ble sjukemeldt etter hendelsen som skjedde i februar 2004.

De to mennene har selv forklart at de ikke oppsøkte den fornærmende, men tilfeldigvis møtte ham. De har forklart at de anså uoverstemmelsen som ferdig og oppgjort. Men at fornærmede hadde provosert dem.

 

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang