Lot plaggene falle i kø på Posten

Klær man ikke lenger trenger kan nå sendes i posten til Fretex. Det nye samarbeidet ble i dag markert over hele landet ved at folk kledde av seg på postkontorer.

fretex og posten i kongsvinger

Ronny Gundersen, Kia Martinsen og Emily Holm var lettkledde postkunder i Kongsvinger. Salgssjef i Fretex, Line Isegran (høyre) var fornøyd med dagens nakenstunt.

Foto: Elise Tøllefsen Skyrud / NRK

Postkontoret på Coop i Kongsvinger fikk i dag flere kunder som insisterte på å kle av seg i skranken og sende klærne sine til Fretex.

Hendelsen var del av en kampanje der Fretex og Posten samarbeider om en løsning hvor det vil bli enklere for folk å kvitte seg med gamle klær.

– Mer offentlig nakenhet

Selv om det var en viss nervøsitet hos de tre som var med på stuntet, var de godt fornøyde med resultatet i etterkant.

Kastet klærne på Posten

Det ble uvant mye bar hud å se for kundene inne på Coops postavdeling.

Foto: Anna Stjern / NRK

– Folk lurer nok kanskje litt på hva det er vi driver med, det er ikke hver dag man ser halvnakne folk inne på butikken. Men det er viktig å skape oppmerksomhet rundt denne muligheten, så derfor ville jeg være med, sa Kia Martinsen.

Hun mener stuntet også kan ses på som viktig i forhold til å jobbe mot sunnere forhold til kropp.

– Jeg tror det er sunt at man ser litt mer av offentlig nakenhet, mange tør jo ikke engang å kle av seg på stranda, og det er jo dumt at det har blitt slik, mente hun.

Kvitt klær for 50 kroner

Fra og med i dag er det mulig å levere klær på 1400 postkontorer og post i butikk over hele landet.

For en femtilapp får man nå en pose som kan stappes full med uønskede klær og sendes til Fretex som gir dem et nytt liv. Organisasjonen håper tilbudet vil gjøre at mange nå sender klær med posten i stedet for på dynga.

– Mange er kjent med boksene vi har plassert rundt i landet der man kan kvitte seg med klær. Men dette er et tilbud som ikke alle kan bruke. Postkontorer finnes i hele landet, så derfor håper vi at folk vil benytte seg av den nye muligheten for å levere klær, fortalte salgssjef i Fretex, Line Isegran.

– Dette stuntet foregår over hele landet i dag, så vi håper det vil gi oppmerksomhet rundt et veldig viktig tema. Ved å gi bort klær, sparer man både miljøet og hjelper noen andre, sa Isegran.

– Ta innedugnaden nå

Hun mener det er tid for å ta en dugnad innendørs for å få oversikt over hva man har, og hva man ikke lenger har bruk for.

– Dette er en veldig god mulighet for å få ryddet opp i skap og garderober, så nå er det bare å fylle opp i Fretex-poser. Klærne vi får går enten ut i salg eller til sosial virksomhet der de gis til trengende. Så nå krysser vi fingrene og håper det kommer inn mye klær til Fretex sitt mottak i Oslo, sier hun.

Posen hentes på postkontoret og gir plass til omtrent åtte kilo klær.