NRK Meny
Normal

Saboterer med tegnestifter for syklistene

Også i år sliter arrangører og deltagere med at folk saboterer for syklistene under landeveisrittet «Styrkeprøven», som går fra Trondheim til Oslo.

Styrkeprøven startet i Trondheim klokka sju lørdag morgen.

I dag tidlig kunne politiet i Sør-Trøndelag melde at noen hadde kastet tegnestifter i veien for å sabotere for syklistene som sykler fra Trondheim til Oslo.

Heller ikke i Oppland får syklistene sykle i fred. Like før klokka tolv kunne politiet i Vestoppland melde at også på fylkesvei 33 i Totenvika var det lagt ut tegnestifter for å sabotere for syklistene.

Heldigvis har ingen kommet til skade etter sabotasjen.

– Det var Røde Kors-mannskaper som var i området i forbindelse med rittet som oppdaget sabotasjen, og de fikk ryddet stedet raskt, forklarer operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Arne Gjedrem.

Problem i flere år

Startskuddet for «Styrkeprøven »gikk i Trondheim grytidlig lørdag morgen. Tusenvis av syklister skal sørover mot Oslo.

Det er ikke første gang syklister får rittet sitt sabotert av tegnestifter. I fjor ble store mengder tegnestifter lagt i veibanen både nord og sør for Gjøvik.

– Dette har også vært et problem tidligere år, så det kan jo være snakk om en smitteeffekt; at folk blir inspirert til å gjøre det samme. Det er jo en del som blir irritert på syklistene på veien, men om det er derfor de saboterer blir jo kun spekulasjon, sier operasjonslederen.

Det kan være svært farlig for syklistene.

– Det er veldig uforsvarlig å gjøre det. Det kommer an på omstendighetene, men hvis man punkterer og styrter med sykkel i høy hastighet, kan det selvsagt være farlig, mener Gjedrem.

Og sabotørene bør ikke føle seg for trygge.

Politiet i Sør-Trøndelag melder på Twitter at de kjenner registreringsnummeret på bilen som ble brukt under tegnestiftkastingen i Trondheim i dag tidlig.

Styrkeprøven 2014

Føreløpig har ikke Styrkeprøven skapt trafikale problemer i Hedmark og Oppland.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Sykkelulykke på Lena

Trafikken skal ellers gå fint i Oppland, og skal ikke være nevneverdig berørt av sykkelrittet.

En styrkeprøve-deltager har blitt fraktet til sykehus etter en sykkelulykke på riksvei 33 et par kilometer sør for Lena.

– Ulykken skjedde da to syklister kjørte i hverandre. Dette uhellet hadde ingenting med tegnestift-sabotasjen å gjøre, forklarer Gjerdrem.

Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND