NRK Meny
Normal

Kvinnene som gikk seg vill i Jotunheimen er funnet i god behold

Redningsaksjon for å hente ned to 18 år gamle belgiske kvinner som gikk seg vill i Jotunheimen er nå over, kvinnene ble funnet i god form.

Laster kart, vennligst vent...

AKSJON: politiet har satt i gang en aksjon for å hente ned de to kvinnene fra Jotunheimen.

De to kvinnene gikk ut på tur på fredag fra Spiterstulen og skulle gå til Glitterheim. De gikk over toppen på Glittertind og på veg ned igjen mistet de stien de skulle holde seg til.

De savnede jentene er nå funnet i god behold av Røde Kors-mannskaper på stedet og følges ned til Glitterheim.

Aksjon for å hente dem ned

Politiet satt tidligere i dag i gang en aksjon for å hente ned de to kvinnene fra Jotunheimen. Det er nysnø, minusgrader og null sikt i området der de to 18-åringene var så letingen ble ikke enkel.

– De har med seg utstyr og har overnattet i telt og sovepose. De skal begge være i god form, sa operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Sissel Svarstad.

Politiet var også i kontakt med de to kvinnene via mobiltelefon. Problemet var at de kvinnene ikke var helt sikre på hvor de var i landskapet.

– Det er like før vi ser de nå tenker jeg, vi tror vi har hørt ropene deres, sa Svarstad ved 15.00 tiden.

Dette er andre gang på kort tid det settes i gang redningsaksjon i Jotunheimen. For en drøy uke siden ble fire nederlendere hentet ned fra Besseggen med et SeaKing redningshelikopter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stor økning for HINN

    Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.

  • Elever holdes inne pga forurensning

    Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.

  • Varmegang på rådhuset i Gjøvik

    Arbeid på taket av rådhuset i Gjøvik har medført varmegang, men ingen brann. Nødetatene har vært på stedet. Ingen er skadd, melder politiet.