To gutter pågrepet for minibankran

Kvinnen i 60-åra hadde akkurat slått inn koden på kortet i minibanken i Gjøvik da ranerne slo til. To gutter ble lørdag ettermiddag pågrepet i Åndalsnes, mistenkt for ranet.

Minibankran i Gjøvik

Guttene ble fanget opp av kamera i minibanken.

Foto: Politiet i Vestoppland

Ranet i Gjøvik skjedde ved DNBs filial på Falkehjørnet i sentrum litt etter klokka 11.00 fredag formiddag.

Vestoppland politidistrikt sendte ut video-overvåkningsbilder av ransmennene ved 16-tida fredag ettermiddag, men ved 21-tida om kvelden hadde de ikke fått et eneste tips i saken.

Fredag ettermiddag ble også en person i Oslo ranet da han skulle ta ut penger i en minibank.

Avledet

Kvinnen i Gjøvik har fortalt at hun ble oppmerksom på to menn som kom bak henne og viftet med noen ark slik at hun ble distrahert.

– Hun ble avledet fra minibanken og dyttet unna. En av mennene tastet inn noe som etterpå viser seg å være 1000 kroner, forteller leder for etterforskningsavdelingen på Gjøvik, Rune Otterstad.

Han karakteriserer ranet som grovt.

Ranet eldre kvinne i Åndalsnes

Ved 13.20-tiden lørdag ettermiddag ble en eldre dame ranet ve. d en minibank i sentrum i Åndalsnes.

I det hun. Budstikke.

– Vitner hev seg i biler og fikk tak i ranerne. De fikk tilbake de 1.500 kronene, men guttene klarte å stikke av igjen, opplyser politiet i Møre og Romsdal til avisen.

Ved 18-tiden samme dag pågrep politiet to guttene på 13 og 16 år. Begge er fra Romania og er nå overlevert til barnevernet i Rauma, skriver Oppland Arbeiderblad.

Politiet undersøker nå om det er en sammenheng mellom de to ranene i Gjøvik og Åndalsnes.