NRK Meny
Normal

Kan nisjemat redde norddalen?

Kan en satsing på nisjemat skape flere arbeidsplasser i Nord-Gudbrandsdal? Følg debatten fra Dovre folkebibliotek direkte i NRK fra klokka 1900.

Hvordan skal man skape flere arbeidsplasser i Nord-Gudbrandsdal? Følg debatten fra Dovre folkebibliotek direkte i NRK fra klokka 1900.

ET ENDRET LANDBRUK? Bør landbruket gå fra tradisjonell produksjon til nisjematproduksjon for å skape flere arbeidsplasser i distrikts-Norge? Det er ett av spørsmålene som skal debatteres på Dovre folkebibliotek. (Arkivfoto)

Tema for kveldens samtale i biblioteket på Dombås er «Innovasjon og nye arbeidsplasser i Nord-Gudbrandsdalen – går det an da?».

Norddalen er ett av flere områder i distrikts-Norge med store utfordringer når det kommer til sysselsetting og etablering av nye arbeidsplasser.

I invitasjonen til debatten stilles det følgende spørsmål: «Ligger det godt til rette for å starte opp egen bedrift i vår region? Hvilke hindre finnes? Hva kan gjøre det enklere? Debatten fokuserer på produksjon av nisjemat.»

Har lykkes med nisjemat

Bland debattdeltakerne er det blant annert invitert enkeltpersoner som nettopp har lykkes med etableringer av nisjematproduksjon.

I panelet sitter:

 • Ellen Sørumgård Syse, Dovrelam
 • Sigurd Avdem, Avdem Gardsysteri
 • Ivar Odnes, Oppland Senterparti
 • Hanne Velure, Lesja Høyre
 • Terje Holen, leder i Oppland Bonde- og småbrukarlag
 • Syver Aasberg, Innovasjon Norge

Debattleder er Reidar Kjæstad fra NRK, og det hele foregår fra kl. 19.00, i Dovre folkebibliotek, Dombås. Hele arrangementet streames direkte på våre nettsider.

Debatten er et samarbeid med fylkesbibliotekene i Oppland, Hedmark og Sør-Trøndelag, Sel bibliotek og avisa Vigga.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her
 • Ber om strenge straffer

  Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

 • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

  To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.