Ulv skutt i Gudbrandsdalen

En ulvetispe ble søndag kveld skutt på østsiden av Lågen mellom Kvam og Vinstra. Søndag kveld var det totalt funnet åtte ulvetatte sauer.

ulv skutt i Sør-Fron

FELT ETTER JAKT: Lørdag ble det gitt fellingstillatelse på ulv i Sør-Fron etter at det ble funnet et ulvedrept lam. Søndag ble denne ulvetispa skutt.

Foto: Hans Ulberg/SNO

Fellingstillatelsen ble gitt lørdag etter at det ble funnet et lam på Kvarvet i Sør-Fron lørdag kveld.

Ifølge underdirektør Ola Hegge ved Miljøavdelinga hos fylkesmannen i Oppland gjaldt tillatelsen fire kommuner. Det var Sør-Fron, Nord-Fron, Ringebu og Sel.

Tispe skutt

Søndag ble det jaktet på ulv på Sødorpfjellet i Sør-Fron hvor det er funnet ulvetatt sau. Og søndag kveld ble altså en ulvetispe skutt på østsiden av Lågen mellom Kvam og Vinstra. Ifølge Espen Sandberg hos Fylkesmannen i Oppland ble lammet funnet i går kveld. Det ble da satt igang jakt.

Ifølge Espen Bø i SNO er det til sammen funnet åtte ulvetatte sauer i området, men de har ennå ikke full oversikt fordi de ikke har vært igjennom hele området.

For en snau uke siden ble søknaden om en fellingstillatelse på Kvamsfjellet avslått av Fylkesmannen i Oppland. Det var da observert ulv i området. Begrunnelsen av da at det ikke var funnet sauekadavre og at observasjonene av ulv ikke var dokumentert. Men mandag ble det satt igang jakt etter ulv på Kvamsfjellet i Nord-Fron.Her er det funnet rundt 30 kadavre.

Det er også gjort flere observasjoner av bjørn ved Mysusæter på grensen mellom Fron-kommunene, men denne er det ikke gitt fellingstillatelse på.

Det er satt igang ulvejakt på Vinstra