NRK Meny
Normal

Hyttefolk samler underskrifter

Hyttefolket på Sjusjøen samler nå underskrifter mot utbygging. De ønsker ikke at et gammelt hotell skal bli til 80 ferieleiligheter.

Mye snø på Sjusjøen
Foto: Scanpix

Det er det gamle Sjusjøen Norlandia Panorama Hotel som utbygger nå ønsker skal bli til ferieleiligheter. Tett opp til fjellkirka på Sjusjøen skal komplekset ligge.

Dette har skapt reaksjoner i feriebygda og i menigheten. Underskrifter blir samlet inn og både lokalbutikken og fjellkirka har engasjert seg.

Torhild Johnsen er styreleder i Sjusjøen vel. Hun liker ikke de planene hun ser for området.

- Nå må det tas ansvar for at Sjusjøen ikke blir for tettbebygd, sier Johnsen.

Uforstående til kritikk 

Prosjektleder ved Sjusjøen Panorama Eiendom, Jarle Bergheim stiller seg uforstående til kritikken mot den planlagte utbygginga på Sjusjøen.

- Jeg blir litt overrraska over kritikken, jeg hadde forstått det sånn at det ikke var noe problem med denne byggesaken, sier Bergheim.

500 vil ha leilighet

Det er Sjusjøen Panorama Eiendom som står for den planlagte utbygginga. Prosjektleder Jarle Bergheim i selskapet forteller at rundt 500 personer har meldt sin interesse for å få ei leilighet i komplekset.

Reguleringsplanen for Sjusjøen er nå ute på høring. Ringsaker kommune vet ikke når det kan være aktuelt for utbygger med byggestart eller hva som blir tillatt.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.