NRK Meny
Normal

Etterslokking i formiddag

Brannvesenet har i hele formiddag drevet etterslokking etter den dramatiske brannen i en eldre trevilla på Sagatun i Hamar i mandag kveld.

Villabrann i Hamar
Foto: Jan Egil Løbak / NRK

Overtent

Politiet ble varslet om brannen klokka 22.45 mandag kveld. Huset ble fort fullstendig overtent og brannvesenet så ingen muligheter til å redde det. De måtte bare la det brenne ned.

En brannmann ble lettere skadet da han fikk takstein og bjelker over seg under slukkingsarbeidet. En eldre kvinne i midten av 80-årene, som bodde i huset, ble varslet om brannen av naboene. Hun kom seg uskadet ut og ble fraktet til familien.

Vitner

I hele formiddag er det drevet sikring av brannstedet og etterslokning. Krimsjef Rune Strand sier at politiet vil snakke med vitner i dag, og politiet håper at de i morgen kan komme i gang med tekniske undersøkelser.

- Vi går bredt ut, men har ikke noe som tyder på at brannen er påtent, sier Strand.

Nabo til Brukerstyrt senter

Sagatun Brukerstyrt senter, som ble åpnet av Kronprinsesse Mette Marit for noen måneder siden, er nærmeste nabo til huset som brant. Det samme er gamle Sagatun folkehøgskole.

Men ved midnatt hadde brannvesenet kontroll og foretok en kontrollert nedbrenning av huset.

Nærmeste nabo på andre siden er Hamar Krematorium.

Voldsom brann

Husbrann på Sagatun i Hamar

Huset i Ankerveien på Sagatun i Hamar kunne ikke reddes fra flammene.

Foto: Mette Finborud Børresen

Det brant voldsomt i det gamle og store trehuset i Ankerveien og en stor røyksøyle kunne ses over store deler av Hamar.

Flammer og gnistregn sto opp fra huset og det så ut til å brenne heftig i både 1. og 2. etasje. Men brannen var uten tvil hissigst i andre etasje.

Huset var en gammel, ærverdig trevilla fra 1917. Det ble totalskadet og store verdier gikk tapt.

Husbrann på Sagatun i Hamar

Huset sto i full fyr og var ikke mulig å redde.

Foto: Mette Finborud Børresen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kjørte på anleggsbil

  To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.

 • Fyrte opp ute på verandaen

  Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK