NRK Meny
Normal

Hundeeier-opprør

Advokat Torkjell Solbø vil anmelde mattilsynet, dersom de gir hundene tilbake til eieren som vanskjøttet dem.

valper søker eier2
Foto: Hanne Røn Arntsen / NRK

Reaksjonene er sterke etter at Mattilsynet vedtok å gi tilbake fire av de 22 hundene som en kvinne i Solør ble fratatt på grunn av vankjøtsel.

Grov uforstand

Hundene er allerede omplassert hos nye eiere, som ikke ønsker å gi fra seg dyrene. Eierne har engasjert advokat, for at hundene skal få bli i sine nye hjem.

Advokat Torkjell Solbø, sier det vil få konsekvenser om Mattilsynet tvangsflytter hundene. Han har allerede varslet de personene som beslutter slike vedtak i Mattilsynet, at de vil bli politianmeldt, for grov uforstand i tjenesten.

Trekker seg i protest

Lederen av dyrevernnemda i Eidskog, Kongsvinger og Odal, Odd Ivar Krok, trekker seg i protest mot avgjørelsen om at hundene skal tilbake til den tidligere eieren.

Krok har vært leder i nemnda i 20 år, og mener at mattilsynet ikke tar dyremishandling på alvor, da de plasserer dyrene tilbake til der de ble mishandlet.

- Det er for meg helt ubegripelig at disse dyrene skal tilbake til der de over en kortere eller lengre periode ble mishandlet. Det har ikke noe med dyrevelvferd å gjøre.

- I den ytterste konsekvens, så legger nå regionen opp til at dyremishandling er godkjent og akseptert, sier Krok.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

 • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

  Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.